EXCLUSIV  Măștile de față și rolul lor în rutina de îngrijire a pielii. Ioana Marinescu: Ele sunt foarte, foarte intense. De câte ori pe săptămână trebuie să le aplici / video

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a vorbit despre importanța măștilor de față.

 

„Sunt puține creme care să aibă rol de mască pentru toată noaptea. Măștile pentru toată noaptea sunt foarte active. Nu aș recomanda să folosim în fiecare seară o cremă-mască, pentru că așa vom bombarda tenul cu multe ingrediente și o să se învețe să fie stimulat doar la acest bombardament de ingrediente. În momentul în care vei aplica o cremă normală, tenului o să i se pară puțin. Așa cum înveți tenul, el așa reacționează. E foarte important să-l înțelegi”, a declarat Ioana Marinescu.

De câte ori pe săptămână trebuie aplicată masca

„Masca de seară ar fi ideal să o folosim de două ori pe săptămână. Ele sunt foarte, foarte intense. Folosim o mască când suntem foarte obosite, când tenul e foarte deshidratat, dacă am stat mult la soare sau dacă facem solar.

Nu înlocuim crema de noaptea cu masca. Întotdeauna avem tendința să spunem că vrem tot ce e mai bun. De exemplu la retinol. Suntem tentate să luăm retinolul cel mai concentrat. Nu, este important să-l aducem gradual. Începem cu retinolul ușor, apoi folosim retinolul concentrat. Așa și cu măștile. Folosim mască, dar după diluăm cu crema de seară, care oricum este foarte concentrată”, a spus Ioana Marinescu.

Cremele de noapte

„Cremele de noapte sunt niște formule spectaculoase, mie îmi plac foarte tare. Aici vorbim de foarte multe ingrediente, avem texturi cu care putem să ne jucăm. Dacă ziua avem nevoie de texturi mai lejere, pe perioada de noapte texturile pot fi mai untoase, care intră foarte bine în piele, dar până atunci are nevoie de puțin masaj, lucru care stimulează microcirculația.

O cremă de seară trebuie să hrănească foarte bine. Noaptea, celulele au capacitatea de a se reface, de a se reorganiza. Stimularea de colagen este mult mai puternică pe perioada nopții. Pe perioada nopții, crema trebuie să fie foarte blândă și totuși foarte intensă”, a adăugat Ioana Marinescu în emisiunea „Pastila de Frumusețe”.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel