Marșul Memoriei 2019. Toate detaliile date de Tiberiu Roth, aici

Tiberiu Roth
Tiberiu Roth

Tiberiu Roth, directorul general al centrului de diagnostic imagistic și laborator Hiperdia din Brașov, a oferit mai multe detalii despre MARȘUL MEMORIEI organizat de Asociația Sionistă din România (ASR) împreună cu Federația Comunităților Evreiești (FCER).

Iată scrisoarea lui Tiberiu Roth:

”Dragi Prieteni,

Am primit foarte multe mesaje la postarea mea de azi . Mulțumesc mult pentru ele. Celor doritori de a afla mai multe amănunte despre MARSUL MEMORIEI organizat de Asociația Sionistă din România (ASR) împreună cu Federația Comunităților Evreiești (FCER) vă împărtășesc câteva din gândurile și acțiunile pe care le-am intreprins sau sunt în curs de desfășurare. Am avut și avem convingerea că este de datoria noastră a evreilor din România și cu deosebire a celor din Transilvania de Nord să punem câte o piatră și să aprindem câte o lumânare pe locul unde au pierit 135 de mii de martiri ai poporului evreu., cu prilejul împlinirii unei triste aniversări 75 de ani de la deportarea lor. Este de datoria noastră ca să păstrăm pentru memoria viitorului, amintirea soartei lor cumplite. Trebuie să punem pe acel loc unde s-a risipit cenușa lor o MAȚEVA, o piatră de mormânt.

Marșul Memoriei 2019


Marșul Memoriei 2019 va porni în 16 mai Joi dimineața de la Cluj. Vom face un prim popas la Oradea unde vom servi masa de prânz la Comunitate. Cele 2 autocare aparținând unei agenții de turism cu experiență, bine dotate și confortabile, cu care vom călători, ne vor duce în circa 4 ore până la orașul KOSICE al doilea ca mărime din Slovacia, cândva un oraș cu o importantă comunitate evreiască.Și în prezent există acolo o Comunitate activă,pe care o vom vizita și unde vom lua și o binemeritată gustare după un drum destul de lung. Vom înnopta într-o localitate de vacanță (Velika Lomnice) la poalele munților TATRA ,într-un frumos hotel de 4 stele.Vineri dimineața vom porni spre AUSCHWITZ .Vom vizita lagărele cu ghizi de limba engleză dela Muzeul Memorial Auschwitz, Traducerea va fi asigurată de "madrichim", care ne însoțesc în călătoria noastră. Vom îndeplini o obligație de suflet stând simbolic "șiva" într-una din barăcile în care au suferit frații noștri.

Serviciul religios va fi asigurat de Rabinul Zvika Kfir și tânărul cantor Emi Pusztay. Vom așeza MAȚEVA la un loc potrivit în interiorul fostului lagăr. Credem că în jur de ora 16.00 vom pleca prin orașul apropiat OSWIECIN ( nume polonez al Auschwitz) cândva un oraș având o mare Comunitate evreiască, și ne vom caza la WMHotel în Cracovia. Seara vom celebra Kabalat Șabat împreună cu o Comunitate Reform (cea mai numeroasă din Cracovia) în Sinagoga Remuh, condusă de Rabineasa Tania Segal, care este și directoarea Teatrului Evreiesc din Cracovia.

Programe alternative

Ziua următoare de Șabat vor fi două programe alternative. Pentru cei care nu doresc să meargă la Sinagogă, vom organiza vizitarea feericului oraș care este Cracovia, atât cartierul (fost) evreiesc, sinagogi,fosta fabrică a lui Oskar Schindler și multe alte obiective celebre în restul orașului. Seara Havdala și "Dinner" Vom înnopta la Cracovia, în acelaș hotel. Dimineața plecăm spre Debrețin. Vom ajunge în jur de ora 16,00, ne vom întâlni cu conducerea Comunității, vom vizita frumoasele lor Sinagogi,refăcute și vom servi o cină gustoasă cu rețete și condimente ungurești. Vom înnopta la celebrul hotel de epocă din centrul orașului care se numește "Aranybika" (Taurul de Aur:) Luni dimineața ne întoarcem la Cluj. Pot fi și alternative în eventualitatea în care mai mulți ar dori să ajungă luni mai devreme în România.

Avem 15 locuri disponibile pe care le-am avut rezervate participanților din Comunitățile din Ardealul de Nord Pentru înscrieri și informații vă stau la dispoziție (incepând cu Duminica 14 iulie) Raluca Lazăr tf,0751 070 335 și Dan Floroian tf 0744 331 973”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel