Marș LGBT la Bologna. Participanții au călcat pe portretul lui Viktor Orban și pe al Papei Francisc

Marș LGBT la Bologna. Participanții au călcat pe portretul lui Viktor Orban și pe al Papei Francisc  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Marș LGBT la Bologna. Participanții au călcat pe portretul lui Viktor Orban și pe al Papei Francisc / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Participanții la un marș LGBT din Bologna au călcat pe mai multe portrete, printre care Viktor Orban și Papa Francisc.

Manifestanții de la parada Pride Sunday de la Bologna, în nordul Italiei, au călcat pe poze cu Papa Francisc, Matteo Salvini și Viktor Orbán.

Evenimentul nu a fost lipsit de conflicte, deoarece în același timp cu marșul Pride, organizațiile creștine au ieșit în stradă și din cauza viitoarei legi privind homosexualii și transfobia, de care criticii se tem că este un atac asupra libertății de exprimare și a drepturilor religioase,  raportează Mandiner.

Anterior, atât organizațiile feministe, cât și cele de lesbiene și-au exprimat rezervele cu privire la proiectele de lege anti-homofobie și anti-transfobie ale partidelor de stânga, în timp ce partidele de dreapta au propus modificarea legii pentru a exclude orice referință de gen în ea. Partidul Ligii lui Matteo Salvini a declarat că lucrează la o soluție de compromis prin rescrierea proiectului de lege al Partidului Democrat de stânga. Proiectul de lege urmărește să modifice partea din Codul penal referitoare la discriminare.

Astfel, excluderea pe motive de origine rasială, etnică sau religioasă va fi extinsă la discriminarea pe motive de sex biologic, orientare sexuală și handicap fizic și mental. În cazul acestuia din urmă, incitarea la discriminare se pedepsește cu până la un an și jumătate de închisoare și cu o amendă de până la 6.000 de euro.

De asemenea, conform interpretării juridice a Sfântului Scaun, proiectul de lege subminează libertatea bisericii și libertatea de opinie a credincioșilor, deoarece aceștia din urmă pot avea consecințe penale, potrivit RMX.

Președintele Cehiei sare în apărarea Ungariei cu o declarație controversată: Persoanele transgender mi se par dezgustătoare

Președintele Cehiei sare în apărarea Ungariei și face o declarație controversată despre persoanele transgender.

"Persoanele transgender mi se par dezgustătoare", a declarat duminică, într-un interviu televizat, preşedintele Cehiei, Milos Zeman, comentând legea din Ungaria care interzice materialele LGBT în şcoli, relatează Agerpres, citând Reuters.

Zeman, recunoscut pentru declaraţiile sale controversate, a răspuns la o întrebare despre legea adoptată în această lună în Ungaria şi care interzice răspândirea în şcoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea şi schimbarea de sex.

"Dacă îţi faci operaţie de schimbare de sex, practic te automutilezi.", a declarat Zeman pentru CNN Prima. "Orice operaţie este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustătoare", a adăugat el (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel