Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a făcut joi un "exerciţiu de transparenţă"

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a difuzat joi, în direct, o sesiune de întrebări şi răspunsuri ("Q&A"), de obicei rezervată doar angajaţilor acestei companii americane, ca reacţie la publicarea în mass-media a înregistrării unei precedente reuniuni de acelaşi tip, informează AFP.

Timp de peste o oră, tânărul antreprenor american a interacţionat cu angajaţii lui, care i-au adresat întrebări despre reuşita noilor produse ale reţelei de socializare şi despre diverse evenimente de actualitate, care nu vizau neapărat compania Facebook.

"Nimeni nu merită să aibă atâţia bani", a răspuns Mark Zuckerberg la o întrebare despre o declaraţie făcută de Bernie Sanders, candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2020, care a publicat pe Twitter un mesaj în care afirma că "miliardarii nu ar trebui să existe".

"Dacă faceţi ceva bine, sunteţi recompensat, dar eu cred într-adevăr că aşa ceva poate deveni nerezonabil", a afirmat Mark Zuckerberg, unul dintre cei mai tineri miliardari din lume.

Răspunsurile sale erau însă aşteptate mai ales pe tema criticilor repetate ale senatoarei Elizabeth Warren, "o stea în ascensiune" a politicienilor democraţi pentru desemnarea în calitate de candidat al acestui partid la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

În timpul unei sesiuni de tip "Q&A" din luna iulie, care a fost înregistrată şi publicată pe site-ul The Verge, Mark Zuckerberg declarase: "Cineva ca Elizabeth Warren crede că soluţia este dezmembrarea companiilor. (...) Dacă ea este aleasă preşedinte, pariez că vom avea o luptă judiciară şi pariez că noi vom câştiga".

Subiectul a fost readus în discuţiile de joi, desfăşurate în faţa a zeci de angajaţi ai companiei Facebook, la sediul acesteia din Sillicon Valley.

"Să încercăm să nu o supărăm şi mai mult de atât", a răspuns Mark Zuckerberg în debutul răspunsului său, stârnind râsete în rândul angajaţilor.

Cofondatorul celei mai mari reţele de socializare din lume şi-a reiterat intenţia de a o împiedica pe Elizabeth Warren să îşi atingă scopurile dacă va fi aleasă în funcţia de preşedinte, insistând în acelaşi timp asupra valorilor pe care el doreşte să le apere înainte de orice şi care fac parte din sfera libertăţii de exprimare.

"Prefer ca cineva să fie totuşi ales, chiar dacă eu nu sunt de acord în niciun domeniu cu acea persoană - ceea ce nu este cazul aici - decât să o împiedic să se exprime", a afirmat antreprenorul american, care se doreşte un garant al imparţialităţii.

Facebook şi alte mari platforme online ajung cu regularitate în vizorul liderilor politici, acuzate de republicani că sunt părtinitoare şi de democraţi că au acumulat prea multă putere, în detrimentul posibilităţii utilizatorilor de a alege între servicii diferite. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel