Marian Petrache, despre miza scandalului de la CJ Ilfov

petrache
petrache

Consilierii Consiliului Județean Ilfov s-au reunit, vineri, în ședință, unde tensiunile acumulate în ultima vreme în USL Ilfov au explodat. Președintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, l-a acuzat din nou pe șeful CJ, Marian Petrache, de comportament despotic și o alocare a banilor publici făcută în funcție de interese. Liberalul răspunde că miza acestui conflict este Societatea Apă-Canal Ilfov ce are proiecte în valoare de 360 de milioane de euro.

”În urmă cu o săptămână, vă aminteam că miza acestui conflict nu este aceea a obţinerii unui loc de vicepreşedinte în cadrul Consiliului Judeţean Ilfov sau faptul că nu a existat comunicare cu consilierii judeţeni vizavi de proiectele consiliului, fapt ce s-a dovedit astăzi în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, convocat de o serie de consilieri judeţeni ai PSD şi consilieri excluşi PDL. Într-adevăr miza este alta şi anume Societatea Apă-Canal Ilfov care are proiecte în valoare de 360 de milioane de euro şi este pregătită să le implementeze. Sper din tot sufletul ca presiunile care se fac asupra angajaţilor Consiliului Judeţean Ilfov şi, în special, asupra secretarului Monica Trandafir să înceteze imediat”, a transmis Marian Petrache într-un comunicat de presă.

La ședința CJ de vineri au participat 17 din cei 27 de membri. Consilierii și secretarul județului Ilfov, Monica Trandafir, s-au certat pe marginea revocării din funcție a Cristinei Maricea, vicepreședinte al CJ, aleasă de Petrache să-l înlocuiască pe perioada concediului de odihnă. Decizia de revocare a fost semnată pe 2 august, dar Trandafir a susținut că Maricea mai este în funcție timp de zece zile de la adoptarea hotătârii consilierilor.

Senatorul PSD de Ilfov, Gabi Firea, a supus aprobării un memoriu ce urmează a fi înaintat ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea. ”În eforturile mele de a asigura o dezvoltare unitară a judeţului, am constatat că Ilfovul a primit o alocare 100 miliarde lei şi am solicitat, ca parlamentar, preşedintelui Marian Petrache care sunt criteriile pe care se fac alocări de investiţii - apă-canal, infrastructură - şi mi s-a spus că sunt bani obţinuţi de domnia sa, ceea ce e fals, pentru că sunt bani publici, este o alocare oficială. (..) Toate localităţile din Ilfov trebuie să aibă acces la investiții”, arată Firea în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel