Marea Britanie susține că Putin a mințit și a trimis trupe recrutate în Ucraina. „Scădere notabilă“ a activității aeriene

Marea Britanie susține că Putin a mințit și a trimis trupe recrutate în Ucraina. „Scădere notabilă“ a activității aeriene
Marea Britanie susține că Putin a mințit și a trimis trupe recrutate în Ucraina. „Scădere notabilă“ a activității aeriene

Un raport militar britanic spune că președintele rus Vladimir Putin a mințit atunci când a spus că nu a trimis trupe recrutate pe frontul din Ucraina.

Marea Britanie spune că Moscova a fost nevoită să trimită trupe recrutate în Ucraina, în ciuda asigurărilor președintelui Vladimir Putin, inclusiv de săptămâna aceasta, că acest lucru nu se va întâmpla.

Raportul din Marea Britanie spune: „Pe măsură ce victimele cresc, președintele Putin va fi forțat să apeleze la toate forțele armate ruse și din alte surse pentru a-și înlocui pierderile”.

Marea Britanie constată, de asemenea, o „scădere notabilă” a activității aeriene ruse deasupra Ucrainei în ultimele zile și spune că acel convoi rusesc, aflat la nord-vest de Kiev, a făcut puține progrese și „suferă pierderi continue din cauza forțelor armate ucrainene”.

Aproximativ 5.000 de soldați ruși au fost uciși până acum, au estimat rapoartele anterior, conform BBC.

Armata ucraineană declară că încetinește ofensiva Rusiei

Armata ucraineană a declarat joi dimineaţa devreme că încetineşte ofensiva Rusiei după două săptămâni de conflict, relatează DPA. Statul major ucrainean a anunţat într-un buletin că în unele zone operaţionale unităţile ruseşti şi-au pierdut puterea de luptă şi aduc rezerve. Forţele ruse încă înconjurau Kievul şi de asemenea îşi întăreau unităţile în jurul localităţii Mikolaiv din sudul Ucrainei.

Au fost raportate şi atacuri din oraşele din est Harkov şi Izium, precum şi din Sumî şi Oktîrka în nord-estul Ucrainei. Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent. Discuţii la cel mai înalt nivel între cele două părţi de la începutul ofensivei ruse ar trebui să aibă loc joi în Turcia.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba "a sosit la Antalya pentru discuţii privind încetarea ostilităţilor şi încheierea războiului Rusiei împotriva Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, miercuri seară. Kuleba urmează să se întâlnească cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnalat o dorinţă de a face compromisuri pe măsură ce forţele ruse îşi continuau înaintarea şi căile sigure convenite pentru evacuarea civililor au fost doar parţial implementate cu succes.

"În orice negociere, scopul meu este să pun capăt războiului cu Rusia. Şi sunt gata de asemenea să fac anumiţi paşi", a declarat Zelenski pentru ziarul german Bild. (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel