Marea Britanie. Nigel Farage (UKIP), în campanie electorală: "Vrem să ne luăm țara înapoi"

Nigel Farage a lansat miercuri manifestul UKIP pentru alegerile parlamentare, intitulat "Crede în Marea Britanie", și a susținut că partidul pe care îl conduce este singurul capabil să ofere "un plan credibil" pentru problema imigrației.

"Vrem să ne luăm țara înapoi. Doar atunci ne vom putea controla efectiv granițele", a spus Nigel Farage, conform Sky News. (click pe link pentru video). 

Expresia "să ne luăm țara înapoi" a creat controverse în România la alegerile prezidențiale de anul trecut. După publicarea rezultatelor care îl dădeau învingător în fața premierului Victor Ponta, Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul "Am câștigat! Ne-am luat țara înapoi". Formularea i-a revoltat pe votanții și susținătorii premierului Victor Ponta, care au interpretat mesajul drept unul de divizare.

Senatorul american Rand Paul s-a înscris săptămâna trecută în cursa pentru Casa Albă folosind și el apelul "am venit să ne luăm țara înapoi". Tot în SUA, formularea a mai fost rostită de fostul senator ultraconservator Sarah Palin.

Sondajele publicate de presa britanică arată că UKIP, formațiune antiimigrație și anti-UE, se plasează pe locul al treilea în preferințele electoratului din Insulă, după Partidul Conservator și Partidul Laburist.

Alegeri prezidențiale SUA 2016. Sloganul lui Iohannis, folosit de Rand Paul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel