Alegeri prezidențiale SUA 2016. Sloganul lui Iohannis, folosit de Rand Paul

Senatorul din Kentucky, Rand Paul, s-a înscris oficial în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA. În timpul unui discurs înflăcărat, republicanul a apelat la o expresie controversată, folosită și de președintele Klaus Iohannis după ce l-a învins pe Victor Ponta la scrutinul din noiembrie anul trecut.

Rand Paul a devenit marți al doilea politician din SUA care își lansează oficial campania electorală, după colegul său de partid, ultraconservatorul Ted Cruz. 

La Galt House Hotel din Louisville, Kentucky, senatorul s-a urcat pe scenă în uralele susținătorilor săi.

"Am un mesaj - un mesaj tare și limpede care nu se ferește de cuvinte. Am venit să ne luăm țara înapoi", a pus senatorul, în timp ce din sală răsunau cuvintele "Președintele Paul".

Rand Paul a continuat prin a promite că va scoate SUA din ghearele "intereselor speciale" și a "mașinăriei Washingtonului".

Episodul "ne-am luat țara înapoi" în România

La 16 noiembrie anul trecut, după publicarea rezultatelor care îl dădeau învingător în fața premierului Victor Ponta, Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul "Am câștigat! Ne-am luat țara înapoi".

Formularea i-a revoltat pe votanții și susținătorii premierului Victor Ponta, care au interpretat mesajul drept unul de divizare. 

"Nu pot să trec peste remarca pe care Klaus Iohannis a făcut-o ieri: ne-am luat ţara înapoi. Nu o înţeleg, nu ştiu cui era dată ţara. Mi se pare că e o remarcă tipică de Băsescu, parcă ar fi fost rostită de el şi lucrul ăsta mă pune pe gânduri pentru că Iohannis s-a declarat un preşedinte al tuturor românilor. Dacă va începe iar să divizeze România e un semn prost”, declara atunci șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cine este Rand Paul, posibilul succesor al lui Obama

Anunțul candidaturii lui Rand Paul este o jumătate de surpriză. Intențiile senatorului erau cunoscute publicului american, dar existau suficiente rezerve în rândul jurnaliștilor și analiștilor, care se îndoiau că senatorul va risca un astfel de pariu în contextul în care favoriții partidului său sunt Jeb Bush și Chris Christie.

Deși lider republican, Rand Paul - descris de Obama drept "un tip interesant" - a adoptat poziții convergente cu cele ale democraților, precum scepticism cu privire la intervențiile de peste hotare ale americanilor și opoziție față de spionajul la scară largă practicat de NSA.

"Răspunsul rămâne același: am o viziune pentru America. Vreau să fiu parte din revenirea la prosperitate, a adevăratului impuls economic care să-i ajute pe toți americanii. O revenire la un guvern care se rezumă la Constituție", a spus Paul marți. "O revenire la intimitate, oportunitate, libertate. De prea multe ori când republicanii au câștigat, ne-am risipit victoria prin intrarea în mașinăria Washingtonului. Eu nu sunt așa", a mai spus el.

*Sursă declarații Rand Paul - Business Insider

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel