Marea Britanie. "Bestia incornorată", căutată de politiști

Polițiștii din Marea Britanie au demarat o amplă acțiune de căutare a "bestiei încornorate" scăpată de la o grădină zoologică din Devon.

Locuitorii din sud-vestul Marii Britanii au fost atenţionaţi să nu se apropie de un animal care a evadat de la o grădină zoologică din Devon, informează luni Press Association.

Exemplarul de ibex caucazian, o specie de capră-antilopă originară din Munţii Caucaz, a evadat de la Paignton Zoo şi se estimează că s-ar ascunde în pădurile din apropiere.

Poliţia din Devon şi Cornwall i-a sfătuit pe locuitori să nu se apropie de bestia încornorată, aceasta putând deveni periculoasă dacă este speriată.

"Probabil că este destul de stresată"

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice, femela tânără a scăpat după ce s-a speriat de îngrijitorii care direcţionau turma către adăpost. Ibexul a sărit gardul şi a intrat în pădurea deasă aflată mai sus de Clennon Valley.

Principala noastră preocupare este ca animalul să fie bine şi în siguranţă, să localizăm (femela) şi s-o aducem înapoi pe teritoriul său familiar, alături de restul turmei. Probabil că este destul de stresată, a declarat Phil Knowling din cadrul grădinii zoologice.

Sperăm că o dronă a poliţiei cu cameră termică ne va ajuta, a precizat el.

"Este o bestie încornorată şi poate reprezenta un pericol"

Un purtător de cuvânt din cadrul poliţiei a precizat că specialiştii de la Paignton Zoo sunt asistaţi de forţe de ordine care contribuie la eforturile de localizare a ibexului caucazian.

După cum puteţi vedea, este o bestie încornorată şi poate reprezenta un pericol la adresa publicului dacă este speriată, a avertizat acesta îndemnând persoanele care depistează animalul să sune imediat la poliţie.

Ibexul caucazian este inclus pe lista speciilor în pericol de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Numărul acestor animale care mai trăiesc în prezent în sălbăticie este estimat la 5.000-6.000 de exemplare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel