EXCLUSIV  GAFA premierului din 6 decembrie. Orban și Geoană vs. Ciolacu și Băsescu. CINE a câștigat

Declarațiile liderilor PNL și PSD din 6 decembrie 2020 par a fi asemănătoare celor de la prezidențialele din 2009, atunci când Mircea Geoană își anunța victoria împotriva lui Traian Băsescu, așa cum Ludovic Orban declara, duminică seara, că PNL este câștigătorul moral al acestor alegeri.  

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, duminică seara, după închiderea urnelor că: "Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 şi 21:00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora şi care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare şi mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a votului".

Această declarația pare o copie a celei făcută de Mircea Geoană, în 2009, după închiderea urnelor de la alegerile prezidențiale: "Suntem siguri de victorie și din informațiile noastre... probabil că va fi o diferență ușor mai mare. Lucrurile sunt clare, victoria este indubitabilă". 

Optimismul lui Mircea Geoană a fost spulberat de rezultatele oficiale de a doua zi de la BEC, când Traian Băsescu i-a luat fața lui Geoană, cu voturile venite din Diaspora. Mircea Geoană a fost președinte pentru o noapte.

În schimb, Marcel Ciolacu a declarat, duminică seara, că:

"În acest moment PSD are un avantaj în exit-poll-uri, chiar dacă ponderăm cu voturile venite din diaspora şi am o rugăminte în mod special la toţi reprezentanţii PSD din secţiile de votare să numere fiecare vot corect, cinstit şi să nu cumva să părăsească secţiile de votare, să păţim iarăşi ce am păţit la Sectorul 1 în Bucureşti".

Pare același discurs pe care l-a avut Traian Băsescu în 2009

"Aveți încredere în ce vă spun, am câștigat", anunța Traian Basescu. "Marea mea rugăminte la dumneavoastră este ca, în intervalul de la ora 21 și până la ora când se va termina numărătoarea voturilor, electoratul meu să fie liniștit că număratoarea votului nu poate fi fraudată pentru că la BEC este o echipă de oameni care trebuie să dea un rezultat corect", mai spunea Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel