Urmărește emisiunea live


Mare atenție dacă ai CASCO. Poți pierde garanția mașinii dacă apelezi ”rechinii”

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Dacă ai o mașină nouă, aproape sigur ai și CASCO. La un incident sau simple zgârieturi, trebuie să fii foarte atent pe cine suni. 

În caz de accident sau dacă vrei să-și rezolvi probleme estetice ale mașinii, apelezi, de cele mai multe ori, asiguratorul la care ți-ai făcut CASCO. Pentru o mașină nouă reparația se face în service autorizat, pentru a nu pierde garanția. În caz contrar, îți anulezi garanția mașinii, indiferent dacă ai reparat mașina într-un service partener cu compania de asigurări. Iar pierderea e mare mai ales pentru mașinile de producție nouă, unde garanțiile extinse ajung până la șapte, chiar și zece ani. 

Cum te ferești de rechinii din piață

Dacă vei căuta numărul de telefon de la firma de asigurări, vei găsi nu unul, ci mai multe. Vei fi tratat cu amabilitate și rapid și vei fi direcționat către service-uri cu istorie, pe care le poți găsi pe google, cu recenzii și toate cele. Problema nu sunt service-urile în sine, ci agenții, care prin promovare, uneori agresivă, au simplul rol de a te direcționa spre acel service, fără a fi interesați de istoricul mașinii, dacă e o mașină nouă, în garanție, etc. Astfel, dacă mergi la un service neautorizat, în mod sigur, pierzi garanția mașinii. Dacă vei aduce în vorbă această garanție, cei care în piață sunt denumiți ”rechini” vor avea și o atitudine agresiv-comercială, negând posibilitatea aceasta, de a pierde garanția dată de producător. 

E legal, dar tu pierzi

Totuși, trebuie să fii foarte atent, pentru că acest sistem de lucru nu este în afara legii, este acceptat de asigurator, dar problema garanției e a ta, ca șofer, nu a lor. Astfel, un asigurator cinstit te va programa, îți va verifica daunele și îți va înmâna o serie de service-uri unde-ți poți repara mașina. Și din acea listă, trebuie să selectezi service-urile autorizate pentru marca pe care o deții. De cele mai multe ori, reprezentanța de unde ai cumpărat mașina are și service autorizat, ceea ce-ți va face căutarea mai ușoară. Însă, timpul lung de așteptare, uneori de 2-3 săptămâni, determină consumatorii să caute alte variante, căzând în tot felul de capcane. De asemenea, dacă vei alege pentru un serviciu ”express”, acesta nu va fi suportat de asigurator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel