EXCLUSIV  Marcel Vela, CAPCANĂ pentru Raed Arafat. SURPRIZĂ TOTALĂ: Cum a reacționat secretarul de stat în fața unei mișcări dubioase

Raed Arafat
Raed Arafat

Marcel Vela, ministrul de Interne, face o mișcare total nefirească în ceea ce-l privește pe Raed Arafat.

Totul a început cu prima lui luare de cuvânt. Întrebat dacă îl dă afară pe Raed Arafat, ministrul de Interne, Marcel Vela, a zis că nu se pronunță pe marginea acestui subiect, dar brusc... fără nicio legătură, a început să îndruge câteva fraze despre elicopterele SMURD.

"Vom analiza. Nu mă pot pronunța acum. Vom analiza tot ceea ce s-a întâmplat, inclusiv sesizările societății civile cu privire la intervenția de la Colectiv. Voi avea discuții inclusiv cu domnul Arafat, astăzi nu am apucat, legate de intervenția SMURD-ului și de eficientizarea unor puncte de aterizare pentru elicopterele SMURD pentru că, în prezent, sunt mai multe condiții aeronautice pentru "cer liber", în sensul în care un elicopter poate decola de pe un aeroport internațional cu un bolnav, sau respectiv ateriza. Și atunci trebuie să găsim soluții aternative care să nu încalce legea în vigoare și evident, ca elicopterele să fie amplasate în cel mai eficient loc dintr-o regiune, astfel încât timpul de transport al unui accidentat sau al unui bolnav, pe un Spital Universitar, să fie cât mai scurt. Și atunci, evident, trebuie să discutăm o eficientizare. Sincer, nu pot să vă spun că am luat decizie din prima zi", spunea Marcel Vela când a venit în Guvernul Orban.

Vorbim despre un dialog halucinant, după cum ați putut citi mai sus. Ministrul a fost întrebat despre demiterea lui Raed Arafat, iar răspunsul este legat de elicoptere, o frază ambiguă.

Apoi, din când în când, a tot ieșit cu declarații în care spunea că îl va controla pe Raed Arafat, îi făcea fel de fel de reproșuri, venea cu aluzii, subtilități care nu aveau sens. Logic ar fi fost să-l dea afară direct, dacă aceasta era strategia PNL. De exemplu, în cazul cercetătorului Costel Vânătoru de la Banca de gene din Buzău, PNL l-a decapitat fără să stea la discuții. Nu l-a târât pe la TV și nici nu l-a atacat inutil.

În cazul Raed Arafat, s-ar putea să nu fie neaparat o strategie a PNL, cât o ambiție personală a ministrului Marcel Vela, dovada că nu l-a dat afară pur și simplu, ci a tot încercat să-l provoace. Teleconferința de marți, un fel reality show, a fost făcută în speranța că Raed Arafat îi va răspunde urât, lucru care nu s-a întâmplat.

Raed Arafat nu a făcut scandal. A dat o replică, pe Facebook, în care nu l-a atacat pe Marcel Vela, ci doar a prezentat niște fapte și cifre. În ședința oficială de marți a fost calm, nu a căzut în capcana întinsă de ministrul de Interne. Vela a vrut să provoace o criză și atunci să-l poată demită în ideea că îi știrbește autoritatea, el fiind animat chipurile doar de intenții bune. Dar Arafat nu a căzut în capcană. A rămas în limitele oficiale și nu a dat prilej de scandal. Din aceste considerente, nu pare a fi o strategie a PNL, ci mai degrabă o chestiune personală a lui Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel