Marcel Iureș, în deschiderea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD 2014

Start al celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, în compania actorilor Marcel Iureș, Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnozki, Claudia Negroiu, Dana Porlogea.

Luni, la ora 18:00 a fost programată la Sala "Horia Bernea" de la Muzeul Național al Țăranului Român piesa "Absolut" de la Teatrul Act, în regia lui Alexandru Dabija și în interpretarea actorului Marcel Iureș, primul spectacol al celei de-a șaptea ediție a Festivalului de Teatru Independent Undercloud, care se va desfășura în perioada 1-11 septembrie 2014.

Tot luni, începând cu ora 20:00, publicul a putut urmări spectacolul "Un tramvai numit dorință", iar de la ora 22:00, piesa "Step 100%".

Festivalul UNDERCLOUD din acest an aduce în fața publicului 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din București și spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul "Blind Hamlet" prezentat în Festivalul de la Edinburg), Franța (spectacolul "A l'ombre de core" prezentat în Festivalul de la Avignon) și Ungaria (spectacolul "Așteptându-l pe Godot").

Printre actorii care vor putea fi văzuți pe scenă la ediția din 2014 a Festivalului UNDERCLOUD se numără Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu și foarte mulți actori tineri și foarte tineri.

Juriul celei de-a șaptea ediții este format din actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.

Ediția cu numărul șapte a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD este prima ediție internațională și totodată primul an în care festivalul se transformă în bursă de spectacole.

"Undercloud a apărut din dorința de a da o șansă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigăt și s-a dezvoltat ulterior ca o mișcare de neignorat. Undercloud susține artiști tineri și cu experiență care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu și-ar dori, ci pentru că nu le dețin, în schimb produc din bani privați...oxigen cultural", spune directoarea festivalului, regizoarea și scriitoarea, Chris Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel