Manifestaţie la Londra pentru Venezuela

Venezuela
Venezuela

Cu strigăte 'Nu faceţi război în Venezuela!', circa o sută de manifestanţi au cerut joi la Londra ca Banca Angliei să restituie regimului preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro aurul pe care Caracasul i l-a încredinţat, potrivit AFP.

'Bancă a Angliei, îţi cerem, restituie aurul Venezuelei!' au scandat de asemenea manifestanţii, reuniţi la apelul organizaţiei Venezuela Solidarity Campaign în faţa instituţiei financiare care îşi desfăşura reuniunea de politică monetară. Potrivit unui raport al băncii de investiţii Natixis, Venezuela dispune în prezent de 31 de tone de aur stocate la Banca Angliei, în valoare de 1,3 miliarde de dolari. De mai multe luni, Caracasul încearcă să recupereze acest aur.

Guaido se teme că aurul va fi folosit de Maduro

Dar şeful parlamentului, Juan Guaido, care s-a autoproclamat în 23 ianuarie preşedinte interimar şi este recunoscut deja de aproximativ 40 de ţări, a cerut Londrei să-i încredinţeze lui controlul asupra acestui aur, afirmând că se teme ca el să nu servească preşedintelui Nicolas Maduro pentru a reprima opoziţia. Dacă este vorba de apărarea drepturilor omului, 'pentru ce Banca Angliei acceptă banii Arabiei Saudite şi ai altor ţări?', se arată surprins într-o declaraţie pentru AFP unul dintre manifestanţi, de 50 de ani, care lucrează pentru o asociaţie caritabilă. 'O instituţie financiară nu poate stabili cine comite o represiune şi cine nu o face', a adăugat el. 'Guvernul lui Maduro este legitim, el a fost ales, a fost recunoscut de cea mai mare parte a ţărilor lumii, există doar câteva ţări care au decis să nu-l recunoască, Naţiunile Unite îl recunosc pe Maduro', mai susţine acelaşi manifestant. La solicitarea AFP, Banca Angliei nu a dorit să confirme dacă a luat o decizie referitoare la demersul Caracasului, dar a subliniat că 'înainte de a realiza o tranzacţie', ea 'trebuie să se asigure că partenerul dispune de autorizaţiile necesare pentru a solicita tranzacţia şi să nu existe probe că tranzacţia va implica o activitate criminală'. 

VEZI ȘI:

Venezuela. Washingtonul, apel către armata lui Maduro

Arestări masive în Venezuela: Cel mai ridicat număr de deţinuţi politici


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel