Mămăligă, alternativă sănătoasă la pâine. Așa o pregătești

Mămăligă
Mămăligă

Mămăliga este un preparat sănătos, gustos și poate reprezenta o alternativă la pâine.

Ai nevoie de patru căni de apă sau cinci, în cazul în care doriți ca mămăliga să fie mai moale. Mai departe, ai nevoie de o cană de mălai, o linguriță de sare, puțin unt, 1/2 de cană de parmezan ras și o linguriță în plus pentru garnitură.

Pune apa la fiert, adăugând lingurița de sare. Când începe să fiarbă apa, adaugă mălaiul puțin câte puțin și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Este important să nu adaugi tot mălaiul din prima, pentru că se vor forma cocoloașe. Continuă să amesteci în jur de 5 minute.

Dă focul mai încet și continuă să amesteci în mod constant (din 5 în 5 minute sau mai des), în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 20-30 de minute.  

După ce ai fiert mălaiul suficient, oprește focul și adaugă în mămăligă bucata de unt. Amestecă până când untul se topește parțial și apoi adaugă o jumătate de cană de parmezan. Amestecă bine până ce brânza și untul se topesc. Acoperă mămăliga și las-o să stea 5 minute până se îngroașă, potrivit divahair.ro. Transferă apoi amestecul într-un vas de servire și adaugă restul de parmezan ras peste mămăligă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel