UPDATE: Monica Melencu a ajuns la Institutul de Criminalistică / Mama Luizei Melencu, dusă la DIICOT pentru noi probe ADN

Mama Luizei este dusă, în această dimineață, la DIICOT pentru a i se preleva noi probe ADN, anunță Antena 3.

UPDATE: Monica Melencu, mama Luizei Melencu, s-a prezentat, luni, la Institutul Național de Criminalistică din București, pentru a-i fi recoltate probe ADN, femeia refuzând până acum să facă acest lucru și fiind amendată cu 5.000 de lei.

"Specialiștii Institutului Național de Criminalistică prelevează probe biologice sau ADN de la persoane folosind mijloace neinvazive, respectiv periajul mucoasei bucale, toate acestea respectând prevederile Legii 76 din 2008 precum și ale Hotărârii de Guvern 25 din 2011. Această activitate se realizează în baza unei ordonanțe de recoltare, după completarea unei fișe cu datele personale ale persoanei de la care se prelevează precum și cu consimțământul acesteia. Specialiștii Institutului Național de Criminalistică folosesc truse de recoltare standardizate, recunoscute internațional", a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române.

După prelevarea probelor, acestea, împreună cu fișa completată și raportul, se sigilează și se transmite instituției solicitante, respectiv DIICOT.

____________________________________________________________________________________________

Monica Melencu a a fost luată de autorități de acasă și dusă la DIICOT pentru noi probe ADN. După ce a refuzat vehement, această a acceptat. Mama Luizei a mers însoţită de bunicul fetei.

Cei doi se vor opri prima dată la IGPR. Femeia a fost cea care a solicitat să fie dusă şi adusă de catare autorităţi, spunând că nu are niciun mijloc de transport să ajungă la DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel