Urmărește emisiunea live


Mama care a mers 10 km pe jos pentru a economisi 5 lei, bani din care a cumpărat dulciuri copiilor

Mama care a mers 10 km pe jos pentru a economisi 5 lei / Foto: Pixabay
Mama care a mers 10 km pe jos pentru a economisi 5 lei / Foto: Pixabay

O mamă a mers 10 km pe jos pentru a economisi 5 lei, bani din care a cumpărat dulciuri copiilor. 

O mamă a mers 10 km pe jos pentru a economisi 5 lei, bani din care a cumpărat dulciuri copiilor, transmite Realitatea Plus. Este sacrificiul unei femei din Iași care are doi copii și o viață nu tocmai ușoară. Lipsa banilor și situația grea în care s-a pomenit au făcut-o pe femeia de 23 de ani să caute soluții, vrând astfel să le îndulcească copilăria micuților ei. 5 lei, atât a economisit după ce a parcurs 10 km pe jos. Este prețul unui bilet de autobuz, pe care i-ar fi plătit dacă nu punea pe primul loc fericirea celor doi copii, de doi și de cinci ani.

VEZI ȘI: Drama pensionarilor din România. O bătrână a făcut împrumut de 50 de lei la CAR ca să poată supraviețui. "Mi-e și frică să mă duc la alimentară"

Femeia a rămas singură, după ce soțul său a murit la un meci de fotbal în urmă cu 10 luni. A alunecat pe gazonul artificial de pe teren și s-a lovit puternic la cap. În urma acestui incident, doi copii au rămas orfani, iar o mamă, singură în fața greutăților. Ieșeanca nu se dă bătută și vrea ca celor mici să nu le lipsească absolut nimic. Visul ei este să ridice o casă pentru copii. 

Ar fi existat o soluție. Cei doi copii ar fi putut trăi un pic mai bine, având bani măcar de mâncare, asta dacă Guvernul ar fi mărit totuși alocațiile. Nu se va întâmpla însă, pe motiv că "nu există resurse ca să ne mai permitem", după cum declarase Ludovic Orban în urmă cu o zi. Nu există soluții pentru copiii României, și implicit nici pentru micuții femeii din Iași. Până una alta, cu toții vor trebui să se descurce cu mai puțin, cumva.

VEZI ȘI: Copiii României, fără alocații mărite. Orban: Nu există resurse ca să ne mai permitem

Cu cât au fost majorate alocațiile până acum

În septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care se va face în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022, scrie avocat.net. În prezent, după mărirea din ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.

VEZI ȘI: Mărirea pensiilor, blocată. Budăi: "Guvernul PNL a transmis la Bruxelles". Vasilcoiu: Care mai visați să ajungeți la pensie, uitați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel