Mărirea pensiilor, blocată. Budăi: "Guvernul PNL a transmis la Bruxelles". Vasilcoiu: Care mai visați să ajungeți la pensie, uitați!

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Deputatul PSD, Marius Budăi, susține că Guvernul PNL a prezentat la Bruxelles un document care prevede înghețarea pensiilor. Cristian Vasilcoiu a reacționat imediat, afirmând că oamenii care mai vizează că vor ajunge la pensie, pot uita acest lucru.

Deputatul PSD, Marius Budăi, susține că Guvernul PNL a transmis deja la Bruxelles documentul care prevede că legea privind mărirea pensiilor nu va fi aplicată. Mai mult, în același document ar fi specificat faptul că pensia anticipată va fi desființată, iar vârsta de pensionare mărită.

"Guvernul Cîțu ne vrea părinții și bunicii săraci! Guvernul PNL a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării! PSD se opune categoric acestor intenții!", a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

 

"Hai, muncă până la moarte!"

Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist, a distribuit postarea lui Marius Budăi și a scris că cei care mai visează să ajungă la pensie, pot să uite acest vis. "Hai, muncă până la moarte!", a comentat Vasilcoiu această informație care îi afectează direct pe pensionarii actuali, dar și pe cei viitori.,

"Care mai visați să ajungeți la pensie, uitați! Guvernul mărește vârsta și vechimea și mai desființează și pensia anticipată! Și mai îngheață și pensiile! Hai, muncă până la moarte!", a scris Cristian Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook, distribuit postarea lui Budăi.

Potrivit Antena 3, Guvernul României e prezentat la Bruxelles un document care prevede înghețarea pensiilor. Guvernul și-a asumat reforma pensiilor la Bruxelles pentru a primi cele 30 de miliarde de euro. Conform documentului, pensiile vor fi înghețate pe termen scurt și mediu, ceea ce înseamnă că marea recalculare nu se va face și nu vor fi creșteri de pensii. Același document prevede interzicerea pensionării anticipate, fără a se specifica data. Totodată, documentul prevede și creșterea perioadei de cotizare și corelarea vârstei de pensionare cu speranța de viață.

 

Ce spunea Turcan despre pensionare

În luna martie, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, demonta trei mituri despre pensionare.

"E un proiect pe care ni l-am asumat la nivel de Guvern și acum este în etapa de transparență decizională. (...) Chiar astăzi am avut o nouă rundă de discuții cu sindicatele și am constatat că s-au creat niște mituri și intoxicări pe care vreau să le demontez. Un mit este acela ca interzicem oamenilor dreptul la pensie. Total fals, este o opțiune. Este un proiect prin care în sistemul public și privat, dacă dorești să rămâi mai mult în câmpul muncii, poți să o faci, însă dacă optezi să rămâi în sistemul public după vârsta de pensionare, se suspendă dreptul la pensie. Așadar, este o opțiune dacă mergi pe pensia în sistemul public sau pe salariu în sistemul public.", a declarat Turcan în luna martie. Care sunt celelalte mituri despre care vorbea Turcan atunci, vezi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel