Mai mulți delfini și sturioni au fost eliberați în Marea Neagră de polițiști

Polițiștii din Delta Dunării au eliberat în mediul natural 11 sturioni și 8 delfini, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

Pentru prevenirea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 9-16 mai 2020, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării", împreună cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și inspectori ecologi din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au acționat în Rezervația Biosferei Delta Dunării și pe Marea Neagră.

Astfel, au fost constatate 8 infracțiuni (6 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și 2 prevăzute de Legea nr. 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval).

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale (3 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și una prevăzută de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite).

Pește confiscat și eliberat de polițiști 

Au fost confiscate 158 kg. de pește proaspăt din diferite specii și eliberați 8 delfini și 11 exemplare (aproximativ 20 kg.) de sturion din speciile nisetru și păstrugă.

Au fost confiscate bunuri confiscate în valoare totală de 27.800 de lei: 15 unelte de pescuit (4 ohane pentru capturarea sturionilor, 4 setci tip monofilament și 7 setci din fir textil), 3 ambarcațiuni, 3 motoare pentru ambarcațiuni și 3 rezervoare pentru motor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel