Mai multe tentative de sinucidere au fost raportate în aceeași săptămână la o fabrică din China

Fotografie creată de Guilman, de la Pexels
Fotografie creată de Guilman, de la Pexels

Un muncitor de la o fabrică de mașini din centrul Chinei a declarat că patru colegi angajați au încercat să se sinucidă în decurs de o săptămână, autoritățile locale confirmând miercuri moartea a cel puțin un bărbat.

Un informator anonim de la fabrica BYD Auto din Changsha - China, a declarat publicației de știri chinezești Baixing Guanzhu că toți cei patru lucrători erau tineri angajați. Cel mai recent incident a avut loc pe 26 aprilie, în timp ce încercările anterioare au avut loc pe 19 și 25 aprilie, a spus informatorul.

În toate incidentele angajații au sărit sau au încercat să sară de pe acoperișul căminului personalului lor, a declarat denunțătorul canalului afiliat la Guizhou Radio and Television din sud-vestul Chinei. 

”Au fost trei cazuri în ultima săptămână” conform raportului publicat miercuri

Bărbatul care a sărit luni a murit înainte ca poliția să sosească la fața locului, în timp ce bărbatul care a sărit marți a fost resuscitat cu succes, a declarat un purtător de cuvânt. O anchetă asupra acestor incidente este în desfășurare. 

BYD Auto, care este deținută de BYD Co. Ltd., cu sediul în Shenzhen, nu a comentat încă această problemă. Sediul central al BYD nu a răspuns solicitării de comentarii din partea Newsweek înainte de publicare.

BYD, listată public, are o prezență în Europa și Statele Unite. Produce vehicule electrice, inclusiv camioane și autobuze. De asemenea, compania deține și BYD Electronics, un asamblator și producător de piese pentru telefoane.

Miercuri, BYD – prescurtare de la „Build Your Dreams” – a raportat câștiguri nete în primul trimestru de 808 milioane de yuani chinezi (122,27 milioane USD), în creștere cu 240,59% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită vânzărilor de vehicule electrice.

Potrivit rapoartelor, compania a fost implicată în mai multe conflicte de muncă

În noiembrie anul trecut, site-ul The Paper, cu sediul în Shanghai, a raportat moartea subită a unui angajat de 36 de ani  care a fost găsit în apartamentul său din Xi'an, nord-vestul Chinei.

Familia bărbatului a legat moartea lui de surmenaj la locul de muncă, documentele arătând că  timp de 26 de zile înbărbatul a lucrat aproximativ 12 ore pe zi, depășind limitele prevăzute de legile muncii din China.

China impune oficial o zi de lucru de opt ore, cu orele suplimentare limitate la 11 ore pe tură. BYD Auto a oferit familiei lucrătorului o compensație de 200.000 de yuani (30.260 USD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel