Mai multe bombe şi grenade, descoperite în casa unui orădean

Pompierii au descoperit, sâmbătă, în locuinţa unui orădean, peste 1.300 de muniţii şi elemente de muniţie provenite din Al Doilea Război Mondial, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bihor. 

Potrivit sursei citate, un apelant al numărului unic 112 a solicitat intervenţia echipajelor specializate pe strada Vasile Alecsandri, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, care ar fi fost rănit în urma exploziei unei petarde.

Echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea sosit la faţa locului a constatat că victima a suferit multiple plăgi la mâini şi la faţă, i-a acordat îngrijirile medicale necesare, după care a fost transportată la spital.

"În urma verificărilor efectuate de organele abilitate la adresa menţionată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana' a fost solicitat de Inspectoratul de Poliţie Bihor să intervină pentru ridicarea muniţiei şi a elementelor de muniţie descoperite la domiciliul victimei. Echipajul pirotehnic al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, mobilizat operativ la faţa locului, a identificat 1.366 de muniţii şi elemente de muniţie (483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, grenade ofensive şi defensive, cartuşe, respectiv 883 elemente de muniţie) provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, pe care le-a ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată", precizează ISU Bihor, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel