Magistraţii Curţii de Apel Constanța, decizie în cazul strămutării procesului lui Vlad Pascu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, miercuri, solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de strămutare a procesului în care este judecat Vlad Pascu, şoferul drogat care în 2023 a accidentat mortal doi tineri şi a rănit alţi trei, în localitatea 2 Mai, județul Constanța.

Update 

'Respinge, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. (...) Fără cale de atac. Pronunţată la 03.04.2024 prin punerea la dispoziţia părţilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei', se arată în soluţia pe scurt dată de judecător

Știrea inițială

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa judecă, marţi, solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de strămutare a procesului în care este judecat Vlad Pascu, şoferul drogat care în 2023 a accidentat mortal doi tineri şi a rănit alţi trei, în localitatea 2 Mai.

Cererea procurorilor a fost înregistrată la Curtea de Apel pe 19 martie. În faţa instanţei de la Judecătoria Mangalia, la termenul din data de 14 martie al procesului în care este judecat Vlad Pascu, inculpatul a recunoscut, faptele de care este acuzat de către procurori. Astfel, are posibilitatea de a i se reduce pedeapsa. Vlad Pascu nu a fost adus în sala de judecată, ci a participat la şedinţă prin intermediul sistemului online.

Unul dintre avocaţii familiilor victimelor a depus o solicitare de schimbare a încadrării juridice a faptei, din ucidere din culpă, în omor calificat. De asemenea, părinţii celor doi tineri morți au cerut recuzarea judecătoarei care se ocupă de acest caz. Cererea a fost respinsă.

Judecătoria Mangalia a fixat un nou termen de judecată pentru 4 aprilie, ora 10,00. Pe data de 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au transmis faptul că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru că a comis infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, precum şi părăsirea locului accidentului.

'În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). Totodată, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului', au anunțat la acea dată procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel