Măgari omorâți în China, pentru obținerea unui medicament

Mii de măgari sunt omorâți anual în China într-un mod barbar pentru obținerea unui medicament cerut de bogații lumii, dar pentru care nu există nici o confirmare din partea specialiștilor că ar avea vreun efect. 

Noi înregistrări lansate de grupul pentru drepturile animalelor PETA arată că măgariile din fermele chinezești sunt loviți în cap cu un ciocan. Medicamentul pentru care sunt omorâți se numește "ejiao" și este făcut din piele de măgar. 

Ejiao a devenit din ce în ce mai popular printre oamenii bogați chinezi care cred că este un remediu pentru o circulația proastă, un tratament anti-îmbătrânire sau un remediu pentru insomnie.

"În comerțul cu ejiao, măgarii, la vârsta de cinci luni, sunt loviți în cap și mor într-o suferință lentă, agonizantă, toate pentru un ingredient de care nimeni nu are nevoie", a declarat directorul programelor internaționale PETA, Mimi Bekhechi, relatează The Independent. 

"PETA Asia cheamă oamenii de pretutindeni să respingă ejiao și să îi încurajeze pe prietenii și membrii familiei să facă același lucru", a mai spus el. 

Anul trecut, câteva țări africane au interzis Chinei să mai cumpere măgari de la ei, spunând că cererea se dovedește nesustenabilă. Burkina Faso este ultima țară care a interzis, de asemenea, achiziția unor specii de măgari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel