Maestrul Radu Beligan, cuvinte emoționante: Este aproape un secol

radu-beligan-604-george-calin
radu-beligan-604-george-calin

Eveniment plin de însemnătate sâmbătă, 14 decembrie, în Piața Timpului din București! După trei bătăi de gong, după ce Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a făcut cele mai calde urări, maestrul Radu Beligan a spus câteva cuvinte extrem de emoționante la împlinirea celor 95 de ani ai săi.

”Astăzi împlinesc 95 de ani, o viață, aproape un secol. Nu mă întrebați când a trecut pentru că în teatru, timpul este relativ. Anii trec adesea ca niște clipe, iar clipele se scurg adeseori mai greu ca anii... Cert este că după tot acest timp, pot să afirm cu evidentă sastisfacție că nobila meserie căreia i-am dedicat existența mea... este în continuare la loc de cinste în sufletele românilor.

Este normal să fie așa, teatrul este locul binecuvantat unde oamenii pot trai si visa impreuna, locul unde odată ce s-a bătut gongul, ia naștere un miracol. Vreau să mulțumesc din inimă domnului Primar General Sorin Oprescu, dar și lui George Ivașcu și tuturor celor care au contribuit la ridicarea acestui monument unde acum 200 de ani a avut loc prima reprezentație tearală din Țara Românească. Sper ca el să dăinuie mult timp de acum înainte!”, a spus, plin de emoție, maestrul.

VEZI ȘI: Exclusiv. Interviu cu Sorin Oprescu despre maestrul Radu Beligan. ”Este pentru români un bun național”

Radu Beligan va continua sărbătoarea sâmbătă seara, de la ora 19.00, chiar pe scenă, în „Lecţia de violoncel“, de la Teatrul Metropolis, alături de partenerii săi, Marius Manole, Lamia Beligan, Rodica Ionescu/Tania Popa, alături de regizorul spectacolului, Felix Alexa, şi de Mona Radu, cea care a scris special pentru maestru această piesă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel