EXCLUSIV  Mădălina Crețan, soția lui Nosfe, despre fiica lor: Noi i-am permis toate aceste lucruri, dar i-am zis o chestiune importantă / video

Mădălina Crețan
Mădălina Crețan

Mădălina Crețan, soția lui Nosfe, a vorbit la emisiunea Ultrapsihologie, de pe DC News, despre teama de a greși în creșterea copilului său. 

Aceasta și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește creșterea fiicei sale, mai exact, se teme ca aceasta să nu devină dependentă de mama ei.  

Ai simțit că ai greșit cu ceva în așa fel încât astăzi să dorești să schimbi?

„Nu sunt sută la sută sigură de faptul că am greșit, în schimb începe să se dezvolte  în mine o teamă vizavi de felul în care Iris devine dependentă de mine pentru că noi ne-am dorit extraordinar de tare ca Iris să fie un copilaș care să doarmă în camera lui, să fie independent.

De 6 luni de zile, Iris doarme cu mine în pat și deja de o lună, două, încep să-mi pun creierul în acțiune, în ceea ce privește această situație pentru că încerc și vreau să-mi dau seama când este momentul în care va trebui să o scot din patul meu și să o duc în patul ei din nou. Acesta este unul dintre exemple.

Un alt exemplu este că atunci când plec de acasă fără ea se îngrijorează, vrea cu mine, deci din nou o dovadă foarte clară de cordon ombilical care înainte nu a existat și acum se formează și mi-e teamă să nu greșesc în această direcție pentru că este unul dintre lucrurile pe care noi ni le-am dorit cel mai mult să-l setăm ca și etalon: ca ea să fie pe picioarele ei, să aibă încredere în ea, să se descurce singură, în casă momentan și ulterior în afară casei.”, a spus Mădălina Crețan. 

Crezi că a dezvoltat o teamă de abandon?

„Da, cred că a dezvoltat o teamă, nu știu dacă neapărat de abandon, mai degrabă de a-și pierde părinții. Sunt sută la sută sigură. Poate nu este completă această teamă de pierdere, dar există într-o oarecare măsură. Este una dintre temeri, să nu greșesc în această direcție. Ea are potențial și l-a avut dintotdeauna ca și copil descurcăreț și curajos și noi am hrănit acest curaj.

Este și a fost un copil energic, s-a cățărat pe tot ce a putut, a sărit în piscina cu apă mai mare decât mine când ea nu știa să înoate, cu protecții. Noi i-am permis toate aceste lucruri, singurul lucru pe care i l-am spus întotdeauna a fost: „Du-te, dar ai grijă că poți să aluneci, poți să cazi, poți să te lovești. La ce trebuie să ai grijă, trebuie să-ti dai tu seama singurică, dar du-te, fă!”. Acum e mai complicat.", a spus Mădălina Crețan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel