Macron, pălmuit. Chirieac: ”Șanse mici la următoarele alegeri!” Alte cazuri celebre

Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a vorbit despre evenimentul nefericit în care a fost implicat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac, analist de politică externă, a vorbit despre evenimentul în care președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit:

„Haideți să analizăm din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este o breșă semnificativă a serviciilor de securitate care îl păzesc pe Emmanuel Macron. Așa ceva nu este posibil în timpul unei vizite sau în timpul șederii unui șef de stat sau de Guvern. Pur și simplu, este o palmă pentru serviciile de securitate din Franța. Categoric! Mai departe, se putea întâmpla orice. Ideea este cum a fost posibil așa ceva...?

A doua chestiune, politic vorbind, Macron nu e deloc iubit de către francezi. A fost un an și jumătate de weekend-uri cu protestele Mouvement des gilets jaunes, vestele galbene din Franța care au afectat grav economia Franței, centrul Parisului fiind supus în permanență conflictelor dintre protestatari și forțele de ordine.

În al treilea rând, scrisoarea generalilor. Political correctness-ul, în Franța, are o poziție puternică, aveți sute de mii de militari francezi în rezervă și chiar activi care au semnat o scrisoare în care apără, până la urmă, valorile fundamentale ale Franței. Un pic naționaliste, sigur că da, de o manieră pozitivă, dar nu poți să faci concesii după concesii fără să știi în numele a ce? Despre asta este vorba“, e de părere analistul.

Șanse mici pentru Macron la următoarele alegeri prezidențiale

„Ca urmare, Emmanuel Macron are puține șanse la proximele alegeri prezidențiale să mai ocupe scaunul de la Élysée și unii spun că lucrul ăsta va avea o importanță și pentru România, pentru viitorul președinte al României, dar să vedem.

Este exact domeniul de activitate al serviciilor de securitate, unul dintre cele mai dificile din lume, acela de a asigura paza președinților și premierilor, dar în România nu s-a întâmplat chiar așa. S-a întâmplat și la noi cu cerneala, dar și în cazul unui președinte prea puțin iubit de poporul român, domnul Traian Băsescu. Au mai fost astfel de incidente de securitate, o spuneam cu tristețe, iar faimos în acest sens a mai fost cu președinții americani care au plecat cu glonțul în domniile lor. Faimosul John. F. Kennedy, Dincolo de asta, au mai fost situații, cazuri de președinți care au plecat cu glonțul în ei. Nu e de laudă pentru serviciul de securitate al Franței. E treaba lor cum reușesc să prevină astfel de incidente, dar când se întâmplă nu dă bine, s-au oprit toate agențiile de presă pe acest subiect Emmanuel Macron, pălmuit, lucru care nu o să-i facă bine nici în campania electorală în care se află“, a precizat analistul de politică externă Bogdan Chirieac.

Scrisoare generalilor arată iminența unui război civil în Franța

O scrisoare deschisă publicată în Franța care avertizează în legătură cu un posibil război civil a fost semnată de 130.000 de persoane. Conform BBC, mesajul a fost publicat într-o revistă de dreapta din Hexagon și acuză guvernul francez că face „concesiuni” islamismului. „Este vorba despre supraviețuirea țării noastre”, se arată în textul scrisorii care ar fi fost publicată anonim de soldații ce caută susținere publică. Guvernul francez a condamnat scrisoarea.

Ministrul Afacerilor Interne, Gerald Darmanin, a numit textul drept „o manevră” și a acuzat semnatarii anonimi de lipsă de curaj (citește continuarea AICI).

VEZI ȘI   -  VIDEO: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost plesnit peste față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel