Monica Macovei: Eu am votat împotriva candidaturii lui Trășculescu

Președinta Comisiei de Etică a ARD, Monica Macovei, răspunde pe Facebook jurnaliștilor interesați de cazul deputatului PDL Alin Trășculescu, precizând că ea a votat împotriva candidaturii acestuia, ”dar Comisia de Etică a decis altfel prin vot majoritar”.

Europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei, a precizat, duminică, pe pagina sa de socializare, că răspunderea pentru cazul deputatului PDL Alin Trășculescu aparține ”fiecărui membru în parte” care a votat ”pentru”.

”În urma întrebărilor venite de la jurnaliști, le răspund că eu am votat împotriva candidaturii dlui Alin Trășculescu, dar Comisia de Etică a decis altfel prin vot majoritar. Reamintesc că eu nu am avut drept de veto. În aceste condiții, răspunderea pentru votul dat în Comisie este individuală, a fiecărui membru în parte”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

În urma analizei dosarelor candidaților ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, Comisia de Etică a Alianței, condusă de Monica Macovei, a dat aviz negativ pentru 36 de candidați pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, ceea ce i-a nemulțumit nu numai pe cei implicați direct, ci chiar și unii dintre colegii de partid ai europarlamentarului au comentat deciziile Comisiei. Citește și: Boagiu: Acuzațiile aduse unor colegi sunt exagerate Cezar Preda, în dilemă, după evaluarea candidaților de către Monica Macovei Deputatul democrat-liberal Alin-Silviu Trăşculescu, președinte al organizației județene Vrancea a PDL, candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Acesta este acuzat de către procurorii DNA de trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori, a rezultat că, "în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trăşculescu a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale inițial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul lui Marian-Valeriu Calotă, asociat și administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care l-a constrâns prin amenințare pe denunțător să-i remită lui Trășculescu sumele solicitate.

Pentru obținerea acestor foloase, Trășculescu a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător", spun procurorii.

De asemenea, comunicatul DNA precizează: "Din banii pretinși, inculpatul Trășculescu Alin-Silviu a primit, prin intermediul lui Calotă Marian-Valeriu, în mai multe tranșe, suma totală de 464.000 lei. Pentru a crea aparența de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calotă Marian-Valeriu, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, încheiate între firma denunțătorului și SC MARYNA EXCLUSIV SRL, firma lui Calotă Marian-Valeriu, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăților corespondente și justificarea acestora în evidențele contabile ale celor două societăți comerciale. În acest mod, din contul firmei denunțătorului în contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL a fost transferată suma totală de 404.000 lei".

Potrivit comunicatului DNA, Alin Trăşculescu a primit, prin intermediul lui Marian Calotă, în mai multe tranșe, suma totală de 464.000 lei, din suma pretinsă.

Ulterior, în același scop, Alin Trășculescu i-a cerut denunțătorului încă 1.100.000 lei, pe care a impus să îi fie dați în două tranșe, de 50.000 lei și, respectiv, 1.050.000 lei.

Sâmbătă, Marian Calotă a primit de la denunțător suma de 50.000 lei, pentru a fi remisă lui Alin Trășculescu, la cererea acestuia. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, se mai arată în documentul citat.

Procurorii anticorupție au dispus, duminică, 11 noiembrie, reținerea celor doi inculpați, Alin Trășculescu și Marian Calotă, pe o perioadă de 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel