Lukashenko avertizează Polonia: Veți fi loviți foarte puternic

Lukashenko avertizează Polonia: Veți fi loviți foarte puternic  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Lukashenko avertizează Polonia: Veți fi loviți foarte puternic / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukashenko, s-a pronunțat cu privire la relațiile cu Polonia și represiunea recentă a minorității poloneze din Belarus.

Președintele Aleksandr Lukashenko, care guvernează Belarusul din 1994, a adresat cuvinte dure împotriva Poloniei în timpul întâlnirii cu membrii guvernului său, inclusiv cu ministrul de externe Vladimir Makei.

"Nu intenționăm să purtăm război cu nimeni. Nu vrem război, dar dacă se vor referi la noi în moduri precum cele de la sfârșitul anului trecut și pe care le folosesc în prezent, vor fi loviți foarte puternic. Tot ce trebuie făcut este să ne comportăm ca niște observatori pasivi, iar acolo unde este necesar, ar trebui să reacționăm în consecință, ca în cazul orașelor Grodno și Brest", a spus Lukașenko.

Mai mulți etnici polonezi au fost arestați

Liderul de la Minsk s-a referit la recentele arestări ale activiștilor minoritari polonezi. El a spus că a fost „o reacție a forțelor de ordine la încălcarea legii de către unii cetățeni bielorusi care se numesc polonezi”. Acesta a precizat că statul trebuie să respecte activitățile „structurilor distructive” și să controleze toate școlile de limbi străine (inclusiv cele de limbă poloneză), organizațiile de cercetași și alte structuri „sponsorizate din străinătate”.

„Nu intenționăm să-i eliminăm pe cei care aduc beneficii statului. Dar, am văzut cine este fiecare. Acesta este motivul pentru care trebuie să-i tragem la răspundere. Dacă vor putea lucra pentru stat, vom coopera cu ei. Dacă nu, vor fi puși sub acuzare. Mulți din Occident nu înțeleg ce se întâmplă cu adevărat. Trebuie să promovăm mai activ subiecte asociate cu opresiunea etnicilor bieloruși în perioadele interbelice și postbelice.”, a declarat el.

La 5 martie, biroul Procurorului General din Belarus a inițiat proceduri penale împotriva Uniunii polonezilor din Belarus, pe care autoritățile de la Minsk nu le-au recunoscut. În prezent, liderul Uniunii, Andzelika Borys, jurnalistul Andrzej Poczobut, și activiștii Maria Tishkova, Irena Biernacka și Anna Panisheva au fost reținuți, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel