Lukașenko: Putin nu vrea o confruntare globală cu NATO. Folosirea armelor nucleare este inacceptabilă

Lukașenko: Putin nu vrea o confruntare globală cu NATO. Folosirea armelor nucleare este inacceptabilă / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko: Putin nu vrea o confruntare globală cu NATO. Folosirea armelor nucleare este inacceptabilă / Foto: Kremlin.ru

Alexandr Lukașenko susține că Vladimir Putin nu își dorește un conflict direct cu NATO.

Aleksandr Lukaşenko susține că Vladimir Putin nu își dorește o confruntare directă cu NATO. Acesta a mai afirmat că nu se aștepta ca războiul din Ucraina să se prelungească atât de mult. Totodată, preşedintele belarus se laudă că datorită lui au început negocierile dintre Moscova și Kiev, într-un interviu acordat pentru  Associated Press. Liderul autoritar belarus a făcut aceste declarații, deși el a apărat invazia Rusiei în Ucraina, care a început pe 24 februarie. 

”Dar nu sunt suficient de implicat în această chestiune încât să spun dacă se desfăşoară (n.r. războiul) conform planului, aşa cum spun ruşii, sau aşa cum simt eu. Vreau să subliniez încă o dată, simt că această operaţiune a fost prelungită”, a spus Lukaşenko în timpul interviului.

El a acuzat Ucraina că ”provoacă Rusia” şi a susținut că Belarus militează pentru pace.

”În mod categoric, nu acceptăm niciun război. Am făcut şi facem tot posibilul acum ca să nu existe un război. Sincer, datorită mie au început negocierile dintre Ucraina şi Rusia”, a mai spus liderul belarus.

Lukașenko: Folosirea armelor nucleare este inacceptabilă 

Totodată, Lukașenko a mai afirmat că ar fi ”inacceptabil” să fie folosite arme nucleare, dar nu a putut spune dacă Rusia are sau nu astfel de planuri.

”Nu numai că folosirea armelor nucleare este inacceptabilă pentru că ar fi chiar lângă noi (n.r. Belarus), nu ne aflăm peste ocean ca Statele Unite. Este, de asemenea, inacceptabil, deoarece ar putea lovi globul terestru care ar zbura de pe orbită cine ştie unde. Dacă Rusia este sau nu capabilă de acest lucru – aceasta este o întrebare pe care trebuie să o adresaţi leadershipul rus.”, a mai spus Lukeșenko.

"Putin nu vrea o confruntare globală cu NATO"

Președintele Belarus a mai spus că Putin nu doreşte un conflict direct cu NATO şi a îndemnat Occidentul să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla.

”Cel mai probabil nu vrea (n.r. Putin) o confruntare globală cu NATO (...) Faceţi tot posibilul să împiedicaţi acest lucru. Altfel, chiar dacă Putin nu vrea, armata va reacţiona.”, a afirmat liderul belarus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel