Lukașenko neagă mobilizarea în secret a trupelor beloruse și pregătirile pentru război

Lukaşenko acuză Ucraina că încearcă 'să târască' NATO în război/Foto: Kremlin.ru
Lukaşenko acuză Ucraina că încearcă 'să târască' NATO în război/Foto: Kremlin.ru

Alexandr Lukașenko neagă mobilizarea în secret a trupelor beloruse și pregătirile pentru război.

Alexandr Lukașenko a reacționat, după ce au apărut informații potrivit cărora ar mobiliza în secret a trupele beloruse și s-ar pregăti pentru război. Președintele Belarusului a catalogat drept neîntemeiate zvonurile despre mobilizare și a spus că în țară sunt în curs de desfășurare lucrări planificate pentru a reconcilia datele celor responsabili de serviciul militar, scrie Interfax.

"Să dea cel puțin un exemplu, când am invitat o persoană la biroul de înregistrare și înrolare militară, i-am dat o armă și l-am trimis la unitate" a spus el la terenul de antrenament pentru arme combinate Obuz-Lesnovsky din regiunea Brest.

Lukașenko a subliniat că Belarus învață din experiența mobilizării din Rusia.

"Sarcina a fost stabilită ca militarii prin birourile militare de înregistrare și înrolare să elaboreze, în primul rând, sistemul de avertizare. Nu este întotdeauna posibil să invitați o persoană cu o agendă de modă veche. Aceasta înseamnă că acesta este fie un mesaj SMS, sau radio, sau prin lideri, etc. Adică să găsim modalități de a ajunge la o persoană, pe care vrem să o mobilizăm. În continuare: l-am găsit, l-am invitat la biroul de înregistrare și înrolare militară, l-am clarificat, ne-am uitat la el - este bun / nu este bun. Gata, du-te, omule, odihnește-te", a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, există o reconciliere regulată a datelor și aceasta se face în fiecare an. "Facem asta de ani de zile", a spus șeful statului.

Lukașenko a mai menționat că apărarea teritorială este foarte importantă pentru Belarus și că el a acordat întotdeauna o atenție deosebită acestei zone. "Toată lumea ar trebui să-și poată proteja casa. Am efectuat și aceste verificări", a spus el.

Aleksandr Lukaşenko le cere belaruşilor să i se supună „dacă vor să trăiască liniştiţi: Strângeți din dinţi și faceți ce vă spun eu

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, le-a cerut joi belaruşilor să i se supună dacă vor să trăiască liniştiţi, în contextul în care ţara s-ar putea vedea implicată în aşa-numita operaţiune militară specială a Rusiei în Ucraina, transmite EFE.

"Dacă vor ca totul să fie liniştit, dacă vor să facă baie şi să le facă baie copiiilor lor cu apă caldă, dacă vor să aibă căldură în case, să aibă gaz, combustibil, să aibă ce mânca şi cu ce să se îmbrace, atunci să strângă din dinţi şi să facă ce le spun eu", a declarat Lukaşenko într-o reuniune cu guvernul, potrivit agenţiei de stat BELTA.

Lukaşenko, care la 10 octombrie a anunţat că a ajuns la un acord cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a desfăşura un grup regional comun de trupe pe teritoriul belarus, a susţinut că le-a cerut militarilor să informeze poporul în legătură cu tot ceea ce se întâmplă.

"Ştiţi, i-am însărcinat pe militari să menţină poporul informat în legătură cu tot ceea ce se întâmplă," a afirmat el. Lukaşenko s-a plâns că opozanţii săi îl acuză că încearcă să intimideze poporul belarus pentru a păstra controlul.

"Dimpotrivă! Nu vreau să vă sperii. Pur şi simplu vreau să informez poporul de tot ceea ce se întâmplă, în proporţie de 100%. Şi ca poporul să ia apoi o decizie. Dacă vor să se bage în probleme, aşa să facă. Să pună mâna pe drapel şi tot înainte", a comentat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel