Lucrările de reabilitare a TNB vor fi încheiate în 2014

Lucrările de restaurarea și reabilitarea aTeatrului Național București vor fi întârziate cu un an. Costurile totale, de aproximativ 65 de milioane de euro, au fost acoperite de un credit acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Autor: Andreea Sevici

 Ponta a inspectat luni șantierul de la Teatrul Național din Capitală. "Va fi unul dintre cele mai moderne teatre naţionale din Europa", a declarat Ponta.

Ion Caramitru, directorul general al TNB, a afirmat că este foarte mulțumit de stadiul lucrărilor și a confirmat că acestea vor fi încheiate la sfârșitul anului 2014. "Conform planului, ar fi trebuit să fie gata la anul, în toamnă. Datorită faptului că Opereta a plecat abia recent, de o lună, decalajul va fi cu acest timp, un an-un an şi două luni mai mult. În 2014, spre iarnă", a subliniat Caramitru.

Reprezentanții TNB au declarat anterior că, după ce lucrările vor fi încheiate, teatrul va avea șapte spații de joc:Sala Mare (900 de locuri), Sala Mică (250 de locuri), Sala Studio (598 de locuri), Sala Atelier (300 de locuri), Sala Pictură (286 de locuri), Sala Media şi Amfiteatrul în aer liber. Acestea vor fi rezervate spectacolelor permanente ale instituției și ale studenților sau mini-stagiunilor unor teatre invitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel