Lucrările de metrou Drumul Taberei - Universitate au debutat. Anca Boagiu declară că acesta va fi gata în primul trimestru din 2015

Aflată vineri, în zona "Răzoare" din Capitală, la  debutul lucrărilor la tronsonul de metrou Drumul Taberei - Universitate, Anca Boagiu a declarat că vrea ca tronsonul de metrou Drumul Taberei- Eroilor să fie gata în primul trimestru al anului 2015, şi chiar mai devreme dacă se poate, menţionând totodată că speră ca studiul de fezabilitate pentru tronsonul Bragadiru-Voluntari să se fie finalizat anul viitor.

"Sunt în execuţie efectivă astăzi 274 de milioane de euro, la care se adaugă încă 18 pentru depoul de la Valea Ialomiţei. Este o lucrare extrem de complexă pe care noi sperăm cu sprijinul constructorilor nu numai să respectăm termenul care este undeva în primul trimestru al anului 2015, chiar să şi devansăm, aşa cum ne-au arătat că ştiu să facă atunci când au inaugurat cele două staţii de la Jiului şi Bazilescu. (...) Cred că azi, împreună, trăim un moment extrem de important în istoria României post-decembriste: începem o lucrare de metrou de la capăt!", a declarat ministrul Transporturilor.

Magistrala 5 a metroului va cuprinde tronsonul Drumul Taberei - Universitate și Universitate - Pantelimon. Cele 13 stații de pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate vor fi: Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2. Zilele trecute, au început lucrările pentru staţia „Academia Militară", urmând a începe în curând şi pentru staţia Valea Ialomiţei.

Anca Boagiu a profitat de moment pentru a informa despre stadiul lucrărilor la alte tronsoane de metrou, Bucureşti-Otopeni şi Bragadiru-Voluntari. "Vestea bună este că nu ne oprim aici, mergem mai departe cu proiectele pe care le pregătim pentru bucureşteni, proiectul acesta are şi continuare legătura care el o face pe tronsonul 5 al magistralei între Eroilor şi Pantelimon, este un proiect pe care deja îl avem în pregătire, proiect care bebeficiază la rândul său tot de finanţare de la Banca Europeană de Investiţii, care are o valoare de 465 de milioane de euro".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel