Lovin(ANCOM):Modernizarea Netograf a costat 2,8 milioane de lei; peste 1,4 milioane de măsurători ale calităţii Internetului,efectuate

Peste 1,4 milioane de măsurători au fost efectuate, până în prezent, de utilizatorii de Internet prin intermediul Netograf, în timp ce costul modernizării platformei s-a ridicat la 2,8 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Eduard Lovin.

"Netograf este o platformă digitală concepută de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor de servicii de comunicaţii din România un instrument independent, obiectiv şi gratuit prin care să-şi poată măsura în permanenţă parametri de calitate la serviciile de Internet pe care le plătesc. Am plecat de la ideea că un utilizator informat este un utilizator mai puternic în relaţia asimetrică faţă de marile companii de servicii, inclusiv de servicii de comunicaţii. Am lansat acest proiect în urmă cu câţiva ani la nivel de proiect-pilot în momentul respectiv, iar acum, în ultimii ani, am adus la maturitate acest proiect, dezvoltând aplicaţii şi sisteme pentru toate tipurile de platforme, fixe şi mobile, şi pentru toate tipurile de sisteme de operare - Android, iOS. Aceste softuri pot fi găsite de către utilizatori şi instalate din Appstore şi Google Play. Costurile upgrade-ului Netograf s-a ridicat la 2,8 milioane de lei", a menţionat Lovin.

Conform oficialului ANCOM, până în prezent, prin intermediul platformei Netograf, au fost efectuate peste 1,4 milioane de măsurători privind calitatea serviciilor de Internet.

"De când s-a lansat proiectul-pilot, s-au făcut peste 1,4 milioane de măsurători de către utilizatorii din România şi valorile medii pentru vitezele de download la fix se situează, în ultimul an, în jurul a 134 Mbps, iar la mobil în jur de 23 Mbps. Noi încurajăm toţi utilizatorii din România să facă aceste măsurători, să-şi instaleze aplicaţiile care sunt dezvoltate de către o autoritate a statului român, au garanţia autorităţii de reglementare din România, şi să le folosească conform procedurilor pe care operatorii le-au publicat, fiind obligaţi de noi prin decizie de reglementare. În situaţia în care constată diferenţe semnificative între valorile pe care le măsoară şi cele prevăzute în contractele de furnizare a serviciului de acces la Internet, pot cere şi operatorii sunt obligaţi să le ofere remedii, compensaţii, iar în cazuri extreme se poate merge până la denunţarea contractului", a spus vicepreşedintele autorităţii de reglementare în domeniul telecom.

ANCOM a prezentat, în octombrie 2014, în premieră, în cadrul târgului Internet & Mobile World, Netograf.ro, aplicaţia pentru testarea şi monitorizarea calităţii serviciului de Internet de către abonaţii români.

Autoritatea de reglementare participă, în perioada 2-3 octombrie, cu stand propriu, în cadrul expoziţiei de tehnologie "GoTech World 2019", organizată la Romexpo.

Evenimentul, ajuns la cea de-a 8-a ediţie, îşi propune să pună digitalizarea în centrul preocupărilor companiilor din România şi din Europa Centrală şi de Est.

Peste 10.000 de profesionişti sunt aşteptaţi să descopere cele mai inovatoare soluţii IT & digitale pentru nevoile de business ale oricărei companii şi să întâlnească 128 de speakeri locali şi internaţionali de renume care vor oferi insight-uri relevante şi aplicabile, pe cele şapte scene ale evenimentului: Main Stage, Digital & E-Commerce, IT Ops , MarTech, Security , Java şi .NET.

De asemenea, în zona expoziţională de 7.200 mp, peste 140 de companii locale şi multinaţionale vor prezenta soluţii IT, business software, cloud, securitatea informaţiei, dispozitive şi soluţii de digital marketing şi e-commerce B2B potrivite pentru nevoile de digitalizare ale oricărei companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel