Locuri de muncă pentru tineri, prioritatea Guvernului. Domenii vizate

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, joi, în ce domenii vor fi create 70.000 de locuri de muncă pentru tineri.

"Am ţinut să precizez că rata şomajului în rândul tinerilor în România este de 23%, nu de 40%, cum am auzit unele voci spunând, iar pentru perioada următoare prioritatea Guvernului este de a crea 70.000 de locuri de muncă noi pentru tineri. Zonele cu potenţial pentru crearea acestor locuri de muncă sunt construcţiile, industria textilă şi zona serviciilor", a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a precizat că din ianuarie 2013 şi până în iunie 2014, în România au fost create 200.000 de locuri de muncă, în momentul de faţă fiind disponibile, la nivel naţional, 32.000 de locuri de muncă.

"Avem şi o creştere a nivelului real a câştigului salarial, care este cu cinci procente mai mare decât în iulie 2013, respectiv puterea de cumpărare a crescut cu 5,7 procente, raportat la anul trecut. În momentul de faţă, în România, avem 5,2 milioane de salariaţi şi 459.000 de angajatori", a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb şi ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, ai pensionarilor şi cu şefii de deconcentrate, tema discuţiilor fiind majorarea salariilor şi pensiilor începând de anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel