EXCLUSIV  Liz Cheney, ”fiica regalităților politice americane", eșec în fața candidatei lui Trump, fiu de emigrant. Hartmann: Este un lucru de neiertat

Liz Cheney a pierdut alegerile primare din Wyoming, iar acest fapt politic a avut ecou în emisiunea Geostrategica, cu Hartmann și Curtifan. 

”Eliminarea lui Liz Cheney dovedește influența majoră pe care Donald Trump o are. Liz Cheney este unul dintre cei zece republicani care au votat la ultimul impeachment (punere sub acuzare - trad.), nici nu mai era președinte Donald Trump, dar doamna Pelosi a dorit al treilea proces de suspendare a președintelui, acest proces fără nicio valoare, decât cea simbolică. Cheney este fiica regalităților politice republicane din Wyoming, un stat conservator agricol, care l-a dat pe Dick Cheney - cât a fost vicepreședinte al lui George W. Bush, juniorul familiei. Este considerat arhitectul invaziei ilegale din Irak.

El a avut câteva poziții după atentatele teroriste de la 11 septembrie, din New York, foarte dure și considerate, la vremea aceea, extremiste. Liz Cheney a luat o atitudine foarte antitrumpistă. Ea a pierdut, de fapt, din cauza acestei atitudini, foarte clar. Nimeni nu a înțeles de ce a dorit neapărat să dovedească că Donald Trump a participat la celebra insurecție de la Capitoliu”, a spus H.D. Hartmann. 

"Este un lucru de neiertat"

”Este important să spunem că Liz Cheney a candidat împotriva unei avocate susținute de Donald Trump, înainte de alegerile pentru Senat. Deci practic a pierdut cursa internă a partidului și a pierdut-o dezastruos, cu 30 și ceva de puncte”, a intervenit Tudor Curtifan. 

”Da, cu o distanță de 40 de puncte față de candidata susținută de Donald Trump. Aici să știi că este vorba de luptele interne susținute de regalitățile republicane, ale partidului republican american. ”Bushiștii”, inclusiv Liz Cheney, au fost împotriva lui Trump, nu l-au suportat niciodată. Ei sunt vechii bani (din englezescu ”old money” - familie cu o bogăție dinastică - n.r.). Prescot Bush a fost prieten la cataramă cu tatăl lui Kennedy. Au făcut bani din contrabanda cu alcool, au făcut bani din contrabandă diversă. Sunt vechii bani din anii '20 - '30 - '40. Apoi, să nu uităm că Donald Trump este fiul unui emigrant, ceea ce pentru americanul calvinist, protestant și neoprotestant, alb, care are eroi fiii care au murit în al Doilea Război Mondial, este un lucru de neiertat”, a mai afirmat Hartmann. 

Liz Cheney a pierdut cursa internă

Parlamentara republicană Liz Cheney, reprezentanta republicanilor anti-Trump, s-a angajat marţi, după ce a pierdut alegerile primare în faţa unei protejate a miliardarului, să facă "tot ce trebuie" pentru ca fostul preşedinte să nu mai acceadă niciodată la Casa Albă, informează miercuri AFP și Agerpres.

"Voi face tot ce trebuie pentru ca Donald Trump să nu se mai apropie vreodată de Biroul Oval", a declarat parlamentara de 56 de ani, de la Wyoming, stat foarte conservator pe care ea îl reprezenta din 2017.

Ținta criticilor susținătorilor lui Trump

Parlamentara de 56 de ani este una dintre principalele ţinte ale criticilor miliardarului republican după ce ea a îndrăznit să se ralieze comisiei parlamentare ce anchetează asupra rolului lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Fiica fostului vicepreşedinte american Dick Cheney chiar co-prezidează această comisie de parlamentari care consideră că Donald Trump "nu şi-a făcut datoria" în timpul atacului lansat de susţinătorii săi în încercarea de a împiedica certificarea victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020.

Donald Trump, care cochetează deschis cu ideea de a-şi înainta candidatura în alegerile prezidenţiale din 2024, denunţă mereu lucrările acestei comisii, pe care o califică drept "vânătoare de vrăjitoare". Din acest motiv el s-a angajat să o vadă învinsă pe Liz Cheney, acordându-i întregul său sprijin rivalei acesteia, Harriet Hageman, avocată de 59 de ani alături de care el a făcut campanie de la sfârşitul lui mai.

Protejata lui Trump va ajunge în Camera Reprezentanţilor

Prin urmare, învestitura republicană în alegerile pentru Camera Reprezentanţilor va merge spre protejata lui Donald Trump, întărind şi mai mult influenţa fostului locatar al Casei Albe asupra Partidului Republican, în pofida numeroaselor anchete ce îl vizează. Fostul magnat în domeniul imobiliar a aplaudat imediat înfrângerea lui Liz Cheney. "Ar trebui să-i fie ruşine de sine, de modul în care a acţionat", a afirmat Trump pe reţeaua sa socială, Truth Social. "Acum, ea poate în sfârşit să cadă în uitare politică", şi-a exprimat el satisfacţia.

În Wyoming, un stat care a votat în proporţie de peste 70% pentru Donald Trump la ultimele alegeri prezidenţiale din SUA, candidata Harriet Hageman susţine inclusiv teoria vehiculată de clanul Trump conform căreia alegerile din 2020 "i-au fost furate" fostului preşedinte, în pofida numeroaselor dovezi privind contrariul.

La rândul său, Liz Cheney, care a votat în favoarea destituirii lui Donald Trump, de care acesta a scăpat în final, încearcă de peste un an să demonteze această teză la care aderă încă milioane de "trumpişti". De când ea anchetează asupra lui Donald Trump şi anturajului acestuia, parlamentara a fost vizată de o serie de ameninţări cu moartea şi nu se deplasează fără escorta poliţiei.

În statul său, primul care a acordat femeilor dreptul la vot în 1869, după cum aminteşte o mare frescă din centrul oraşului Cheyenne, Liz Cheney a fost constrânsă să ducă un fel de campanie-fantomă, fără mitinguri electorale sau evenimente publice.

Această femeie blondă cu ochelari, moştenitoarea unei drepte foarte tradiţionaliste, pro-arme şi anti-avort, a fost de asemenea excomunicată de Partidul Republican al statului Wyoming, al cărui lider a participat el însuşi la manifestaţii în ziua asediului asupra Capitoliului. Cum intenţionează Liz Cheney să îl blocheze de acum înainte pe Donald Trump? Zvonurile sugerează că are ambiţii prezidenţiale pentru alegerile din 2024. Marţi seara, Liz Cheney a ţinut să le întindă o mână "republicanilor, democraţilor şi independenţilor". "Să ne angajăm să facem front comun împotriva celor care vor să ne distrugă republica", a spus ea.

Donald Trump a salutat înfrângerea lui Liz Cheney la alegerile primare din Wyoming

Donald Trump a salutat înfrângerea severă suferită la alegerile primare pentru Congresul SUA de către Liz Cheney, una dintre cele mai fervente adversare din Partidul Republican ale fostului preşedinte al SUA, scrie Rador. Cheney a fost învinsă la alegerile din statul Wyoming de Harriet Hageman, candidată promovată şi susţinută de Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel