EXCLUSIV  Liviu Jicman, președintele ICR, la DCNews

Liviu Jicman, foto icr.ro
Liviu Jicman, foto icr.ro

Președintele Institutului Cultural Român vine la DCNews. 

Președintele ICR, Liviu Jicman, este invitatul de astăzi al jurnalistului Val Vâlcu. Emisiunea va fi transmisă vineri, 13 mai 2022, de la ora 17:00, pe DCNews.ro, dar și la DCNewsTv, precum și pe Facebook și Youtube DCNews. 

Iată câteva detalii despre Liviu Jicman publicate de ICR: 

Liviu Sebastian Jicman (n. 1981, București) a absolvit în anul 2004 Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine – Secția în limba germană – din cadrul Academiei de Științe Economice (A.S.E.) din București. Ulterior, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

În ultimii 12 ani, a lucrat exclusiv în domeniul culturii. Anterior funcției actuale de la Institutul Cultural Român, a fost director general al Muzeului Național Cotroceni timp de 5 ani și vicepreședinte al ICR timp de 3 ani. A activat profesional în cadrul Ministerului Culturii (respectiv în cadrul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național) ca director de cabinet al ministrului, apoi în calitate de consilier. Ca reprezentant al Ministerului Culturii sau al ICR, a fost membru al Consiliului Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), organism consultativ în problematica evaluării, selectării și finanţării proiectelor culturale. Până în anul 2012 a lucrat la Teatrul „Masca“ din București.

În cadrul administrației publice centrale, a mai lucrat, printre altele, la cabinetul ministrului Sănătății, fiind atestat ca manager de spital, ca urmare a absolvirii cursului de specialitate organizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Spitalicesc (2006), și ca evaluator de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (2010).

A fost bursier al Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului sur-place, participant în cadrul programului „ACYPL – American Council for Young Political Leaders“, organizat de Departamentul de Stat al S.U.A., în parteneriat cu Fundaţia Pentru Pluralism (februarie 2006, S.U.A.), coordonator al programului de conferințe Alexandru Paleologu, organizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann.

În 2013, în publicația „Criza economică sau economia de criză“ (Editura Universitară), a publicat articolul „Industriile creative și poziția acestora pe piața economică în perioada de criză“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel