Dragnea, eliberat. UPDATE: Corupția Ucide, primul mesaj / Năstase, reacție

LIVIU DRAGNEA, ELIBERAT
LIVIU DRAGNEA, ELIBERAT

Liviu Dragnea va fi eliberat, după cum a decis Tribunalul Giurgiu. Decizia este definitivă.

UPDATE: Liviu Dragnea a plecat acasă: Liviu Dragnea, prima declarație după liberare: M-au VÂNDUT

UPDATE 9: Liviu Dragnea este așteptat, la Rahova, de câțiva susținători.

UPDATE 8: Adrian Năstase a făcut primele declarații după ce s-a decis eliberarea lui Liviu Dragnea.

„În plan personal, mă bucur pentru Liviu Dragnea. A fost o perioadă cumplită pentru el. Cred că e un moment în care poate să respire ușurat pentru o vreme, însă e evident că va fi urmărit în continuare de DNA”, a spus Adrian Năstase, joi după-amiază, la Antena 3.

UPDATE 7: Organizația Corupția Ucide a transmis primul mesaj după eliberarea fostului lider PSD. ”Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat de către Tribunalul Giurgiu, căci de-aia a cerut strămutarea! N-am înțeles dacă i-au dat interdicție de părăsire a teritoriului, așa că este foarte posibil să-l caute cu Interpolul ca pe Udrea, Bica, Ghiță, Mazăre. Încă o zi rușinoasă pentru Justiția Română!!!”, a transmis Corupția Ucide.

UPDATE 6: ”Iti multumesc, Doamne, ca ai facut asta pentru mine!”, a scris Irina Tănase pe Instagram.

Irina Tănase a postat pe Instagram un citat din opera „Oscar și Tanti Roz” a lui Eric Emmanuel Schmith.

„Pentru prima dată. Conteplam lumina, culorile, copacii, păsările, animalele. simțeam cum aerul îmi umple nările și mă ajută să respir. Auzeam vocile care răsunau pe coridor ca-n turla unei catedrale. Simțeam că trăiesc. Și mă înfioram de bucurie. De fericirea de a exista. Minunat. Îți mulțumesc, Doamne-Doamne, c-ai făcut asta pentru mine”.

Citatul a fost însoțit de mesajul Irinei: „Îți mulțumesc, Doamne, că ai făcut asta pentru mine”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Irina Alexandra (@irinaalexandrat)

UPDATE 5: Irina Tănase și Codrin Ștefănescu au ajuns la Penitenciarul Rahova. 

UPDATE 4: Chirieac: Ce urmează după liberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

UPDATE 3: ”Gluma” lui Ciutacu după ce s-a decis eliberarea lui Dragnea

UPDATE 2: Irina Tănase, primul mesaj după ce a aflat că Liviu Dragnea va ieşi din închisoare

UPDATE 1: Dragnea, LIBER în câteva ore! Avocatul Flavia Teodosiu, declarația zilei. Cine-l așteaptă

Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de liberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, admisă joi de Tribunalul Giurgiu. Urmează ca în cursul zilei de joi Liviu Dragnea să fie eliberat de la Penitenciarul Rahova.

Știrea inițială:

Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de liberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, "este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă - atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite".

Conform actelor depuse în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a condus "la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie".

De asemenea, Dragnea a reclamat faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24 şi "în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2".

În plus, spunea fostul lider al PSD, dreptul său la sănătate a fost încălcat întrucât i-a fost refuzat, în mod sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat, deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de liberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că "instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare".

În paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind liberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.La Tribunalul Giurgiu dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistratLiviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
NoMy