EXCLUSIV  Chirieac: Ce urmează după liberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea iese astăzi din închisoare
Liviu Dragnea iese astăzi din închisoare

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat pentru DC News după decizia Tribunalului Giurgiu de a admite cererea de liberare condiționată a fostului lider PSD Liviu Dragnea. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, după decizia Tribunalului Giurgiu că, în opinia sa, 'Liviu Dragnea era ultimul deținut politic din România.'

'A fost încarcerat pe acuzații uneori hilare și i s-a retezat orice drept de a fi liberat condiționat. Pentru mine e o mare surpriză că iată, Tribunalul Giurgiu reușește să ia o decizie după ce vreo patru judecători din diferite instanțe din București au recuzat de-a dreptul acest dosar *radioactiv*.', a spus Bogdan Chirieac pentru DC News.

Analistul politic ne-a mai spus că, în continuare, Liviu Dragnea are două variante: fie va alege să nu mai participe la viața politică, fie dimpotrivă, va avea lucruri de spus

Întrebat la care dintre cele două variante crede că va apela Liviu Dragnea mai departe, Bogdan Chirieac a răspuns că 'e greu de spus. Are o familie, are o vârstă... Cu toate acestea, nu mă aștept ca Liviu Dragnea să dispară complet din viața politică așa cum s-a mai întâmplat cu lideri marcanți ai PSD, care au fost condamnați și care, după ce au ispășit pedeapsa, au dispărut multă vreme din viața politică.'

Bogdan Chirieac este de părere că, probabil, 'Liviu Dragnea va vorbi public și, din acest punct de vedere, orice instituție de presă liberă îi va oferi spațiu pentru a se exprima.'

Liviu Dragnea va fi eliberat

Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de liberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, admisă joi de Tribunalul Giurgiu. Urmează ca în cursul zilei de joi Liviu Dragnea să fie eliberat de la Penitenciarul Rahova. (Vezi mai mult AICI.)

Liviu Dragnea se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel