Livia Stanciu, despre prescripția în dosarul Voiculescu

Livia Stanciu
Livia Stanciu

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Doina Stanciu, spune că apropierea termenului de prescripție a faptelor dintr-un dosar înseamnă o inactivitate a organelor judiciare.

Șefa Înaltei Curți a fost întrebată, miercuri, de jurnaliștii aflați la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, ce părere are despre declarațiile procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a cerut o sentință în dosarul lui Dan Voiculescu, a cărui termen de prescripție intervine în toamnă.

"În orice cauză, și o știu foarte bine și colegii judecători și niciunul dintre colegii judecători nu ar putea aprecia că sunt exercitate presiuni asupra lor, faptul că trebuie, într-adevăr, cauzele să fie soluționate cu celeritate. Atenție! Nu în dauna calității și nu în dauna respectării drepturilor procesuale ale tuturor părților din dosar. Împrejurarea că într-o cauză sau alta s-ar apropia termenul de prescripție a răspunderii penale - care știm ce îneamnă de fapt, dacă e să facem o traducere pentru oamenii de rând, a incidenței instituției prescripției - aceasta înseamnă practic o inactivitate a organelor judiciare, indiferent că vorbim poliție, parchet, completuri de judecată și care atrage în final această soluție de prescripție a răspunderii penale", a declarat Livia Stanciu. 

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat că în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare ar trebui să se dea o hotărâre, indiferent care va fi aceea, înainte de prescripția faptelor, care va avea loc în decembrie anul acesta.

Dosarul ICA: Kovesi vrea sentință înainte de prescripție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel