Lista PSD-PNL de eligibili la europarlamentare are 20% femei. Ciolacu vrea 30%

Reprezentarea femeilor este încă deficitară când vine vorba de lista pentru europarlamentare. Din 20 de candidați eligibili desemnați de PSD-PNL, doar patru dintre aceștia sunt femei. La depunerea semnăturilor, cei doi președinți de partid au abordat subiectul, după întrebările din partea jurnaliștilor.

S-a discutat de 30%, dar teritoriul a desemnat câte două doamne de partid

„De fiecare dată s-a discutat acest subiect. Pentru problema egalității de gen pentru listele europarlamentare, parlamentare, de ce nu pentru candidații la locale, s-a discutat de un anumit prag, să ajungem la 30%. A fost un angajament discutat pentru fiecare dintre noi. Am reușit pentru prima dată să realizăm acest obiectiv în Guvernul actual. Ceea ce s-a petrecut la listele pe care le-ați văzut este clar că față de data trecută avem o creștere.

Creșterea nu este cea pe care ne-am dori-o, dar s-a făcut un pas înainte. Acestea au fost propunerile venite de la fiecare filială, de la filială s-a ajuns la regiune și în final lista este cea pe care o vedem cu toții. Am reușit să venim fiecare partid cu câte două doamne pe locurile eligibile”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Ciolacu: Care target?

„Am avut la un moment dat un Guvern fără nicio doamnă. Pe urmă... CONTINUAREA PE dcnewstv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel