Liga Studenţilor Iaşi îi cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de rector

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Liga Studenților (LS IAȘI) îi solicită lui Tudorel Toader să își depună urgent demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice, și anunță faptul că se pregătesc acțiuni de boicotare a admiterii la universitate, mulți elevi și părinți fiind determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector. 

Totodată, organizația face apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții și profesorii care au votat DA la referendumul de duminică, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector.

"Nu poți să susții lupta anticorupție, să mergi la referendum și să votezi DA, dar să fii de acord cu menținerea lui Tudorel Toader în funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De aceea facem apel la toți studenții și profesorii, care au votat DA la referendumul de duminică, precum și la toți cei care au susținut lupta anticorupție în general, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector și să îi ceară în mod public demisia. Ministerul Educației Naționale a respins Carta Universității „Cuza”, în care se adoptase posibilitatea demiterii rectorului pentru afectarea imaginii instituției sau pentru încălcarea normelor de etică academică, deși acest lucru apare în cartele altor universități. Prin intervenție politică, Toader s-a asigurat că nu poate fi demis de Senat. De aceea este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene", a declarat Silvian-Emanuel Man, președinte Liga Studenților (LS IAȘI). 

Tudorel Toader, revenit în funcţie de o lună 

Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziția de rector al Universității „Cuza”, după ce se suspendase din funcție pentru a deveni ministru al Justiției în guvernele coaliției PSD-ALDE.

"Din totalul de 48 de luni de mandatul de rector, două treimi le-a dedicat strict intereselor politice și financiare, nu comunității academice, care l-a ales în funcție pentru a reprezenta interesele universității, nu pentru a avea o rampă de lansare în politică", mai scriu cei de la LSG Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel