Liderul unui sindicat al brutarilor din Turcia, arestat după ce a spus că turcii mănâncă multă pâine: "Este alimentul de bază pentru societăţile stupide"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Expect Best)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Expect Best)

Liderul unui sindicat al brutarilor din Turcia a fost arestat pentru că a criticat naţiunea că mănâncă multă pâine.

 

Liderul unui sindicat al brutarilor din Turcia, Cihan Kolivar, a fost arestat la Istanbul, fiind acuzat de către partidul de guvernământ că a insultat naţiunea turcă şi pâinea pe care aceasta o mănâncă, scrie Rador, citând BBC.

Cihan Kolivar a rămas în custodia poliţiei, fiind acuzat de insultă la adresa preşedintelui ţării. Într-un interviu acordat pentru o televiziune, Cihan Kolivar a subliniat că turcii mănâncă mai multă pâine decât oricare altă naţiune.

"Pâinea este alimentul de bază pentru societăţile stupide", a mai spus Cihan Kolivar şi a adăugat că acest lucru explică de ce Turcia are de 20 de ani aceiaşi conducători.

Citește și:

Turcia și Rusia convin să furnizeze cereale gratuit țărilor care au nevoie

Turcia și Rusia au convenit să aprovizioneze gratuit țările care au nevoie de alimente, a declarat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Președintele turc a subliniat că încercările țărilor occidentale de a preda lecțiile umanității, ignorând în același timp suferința oamenilor din Africa, este o rușine.

Turcia și Rusia au convenit să aprovizioneze gratuit țările care au nevoie de alimente, a declarat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit TASS.

”În timpul discuțiilor noastre cu președintele rus, Vladimir Putin, am convenit să livrăm cereale gratuit către țările care au nevoie. Ne vom asigura că navele pentru cereale în vrac ajung în țări care suferă în prezent de o criză alimentară severă și de foamete”, a accentuat liderul turc.

Potrivit lui Erdogan, acesta a discutat despre inițiativă și cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres. În plus, președintele și-a anunțat intenția de a ridica problema aprovizionării cu alimente către țările africane la viitorul summit G20 de la Bali.

Erdogan a subliniat că încercările țărilor occidentale de a preda lecțiile umanității, ignorând în același timp suferința oamenilor din Africa, este o rușine. Totodată, el a remarcat că Turcia nu este surprinsă de mentalitatea și comportamentul Europei,  pe care nu le acceptă.

Pe 2 noiembrie, președintele Putin a anunțat că, în cazul în care se va retrage din acordul cu cereale, Rusia este pregătită să furnizeze cereale celor mai sărace țări. El a subliniat în mod deosebit faptul că tranzacția cu cereale a fost realizată sub pretextul asigurării intereselor securității alimentare a celor mai sărace țări, dar doar 4% din cereale le-au fost livrate de pe teritoriul Ucrainei. El a asigurat, de asemenea, că Rusia nu va interfera cu furnizarea de cereale din Ucraina către Turcia în viitor.

A fost reluat transportul de cereale. Șase nave au părăsit Ucraina în cadrul reînnoirii acordului

Șase nave de marfă încărcate cu cereale au părăsit porturile din Ucraina în urma reînnoirii acordului de cereale de la Istanbul, a declarat joi ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar. 

"După reluarea inițiativei de cereale, șase nave au părăsit porturile ucrainene. Astfel, numărul navelor care au părăsit porturile s-a ridicat la 426, iar cantitatea de cereale transportată a depășit 9,7 milioane de tone", a spus Akar, potrivit Almayadeen.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a confirmat la rândul său că 6 nave au părăsit porturile ucrainene mai devreme în cursul zilei. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel