Lego lansează primul set LGBT+. Va fi pus la vânzare de Ziua Copilului

Lego va lansa primul set LGBT+  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Lego va lansa primul set LGBT+ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Designerul companiei Lego a spus că va lansa primul se de jucării cu tematică LGBT+.

Designerul companiei de jucării Lego spune că a fost inspirat să susțină comunitatea LGBT+ cu creații tematice reprezentative. În „camera de pulverizare” de la sediul Lego, figurinele minuscule sunt colorate cu vopsea strălucitoare și lucioasă în culorile curcubeului. Setul LGBTQIA + inaugural al companiei daneze de jucării este intitulat Everyone Is Awesome.

Culorile figurinelor au fost alese pentru a reflecta steagul curcubeu original, alături de alte figurine colorate în albastru pal, alb și roz, reprezentând comunitățile trans, negre și maro, pentru a recunoaște diversitatea tonurilor pielii și a fundalurilor din comunitatea LGBTQIA +.

Noul set Lego a atras atenția și a fost căutat de public

„Alți membri ai comunității LGBTQ+ Lego au venit să-mi spună că le place”, a zis Matthew Ashton, designerul companiei și membru al comunității LGBT+. „Așa că m-am gândit: poate este ceva ce ar trebui să împărtășim publicului.”, a mai precizat acesta.  Ashton a mai spus că este foarte fericit să lucreze pentru o companie care dorește să fie sinceră în legătură cu astfel de probleme. Jane Burkitt, o colegă LGBTQIA+, angajată la Lego, care lucrează în operațiunile lanțului de aprovizionare, a fost foarte încântată de ideea colegului ei.

„Sunt la Lego de șase ani și nu am ezitat niciodată să fiu eu însumi aici, ceea ce nu este permis în alte corporații”, a spus Burkitt. „Când m-am alăturat Lego, am sperat că va fi un loc inclusiv - dar nu știam. Oameni ca mine se întreabă, ‘voi fi binevenit aici?’ Și răspunsul este da - iar acest set confirmă această teorie”, a precizat Jane Burkitt. Setul va fi pus în vânzare pe 1 iunie, începutul lunii Pride.

„Acest set înseamnă foarte mult”, a spus Flynn DeMarco, membru al comunității LGBTQIA + Afol și concurent la emisiunea de televiziune Lego Masters US. „Adesea oamenii LGBTQ + nu se simt bine văzuți, în special de către corporații. Există o mulțime de bârfe și puțină afecțiune. Deci, acest nou set este un argument care ne favorizează”, a precizat acesta.

Totodată, alte reprezentări LGBTQIA+ ale companiei Lego, inclusiv un mic steag curcubeu într-o construcție și o mireasă BrickHeadz vândute separat, sunt niște exemple mai subtile vândute de companie, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel