Legi justiție, CSM- vot invers. Pieleanu, fără replică: Cineva a dat o linie roșie

Judecătoarea CSM, Evelina Oprina, a afirmat că, peste noapte, zece membri ai CSM s-au răzgândit cu privire la votul pentru proiectul de modificare a legilor justiției. 

”Ne-ați spus ceva care pe mine m-a lăsat fără replică. Aș vrea să revenim. 19 membri ai CSM-ului au convenit informal, în ședința pregătitoare, că a doua zi, va fi un vot favorabil pentru legile justiției, cu observații. 100%, 19 din 19. A doua zi, în ședința efectivă, formală, 10 din 19 au spus că ceea ce au convenit cu o seară înainte cade. Nici măcar nu au mai spus. Au votat direct. Doamnă, iertați-mă, ca om care are un pic de experiență de viață, nu cred că e întâmplător lucrul acesta. Eu nu pot decât să trag o singură concluzie: eu cred că măcar din acest punct de vedere al acestui eveniment concret, cineva din afară a dat o linie roșie celor 10. Nu știu cine, nu e treaba mea, dar mă îndoiesc că, peste noapte, 10 oameni dotați cu rațiune, cu gândire, care acceptaseră acest lucru, individual unul de altul și independent unul de altul au trecut rubiconul” a comentat sociologul Marius Pieleanu la TVR 1. 

[citeste si]

”Până în preziua avizului negativ, am lucrat până târziu și a existat unanimitate pe propunerile pachetului de legi pe justiție. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observații. Eram cu toți convinși că votul era unul favorabil, cu observații. Nu știu ce s-a întâmplat peste noapte. Am fost surprinsă de acest vot negativ care a ieșit peste noapte” a spus Evelina Oprina la România 9. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel