Legea răspunderii magistraților. Tăriceanu: Sute de mii de români afectați. Ar fi o garanție

Călin Popescu Tăriceanu și Mihai Cristescu
Călin Popescu Tăriceanu și Mihai Cristescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor care să prevină excesele din sistemul judiciar, menţionând o statistică potrivit căreia fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat amploare. 

"Astăzi, în spaţiul public, a fost prezentată o statistică îngrijorătoare cu privire la amploarea pe care fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat-o. Vorbim de sute de mii de români care s-au aflat într-o astfel de situaţie. În faţa acestor date, este greu să susţii că abuzurile în România sunt excepţii. Ele tind să devină regula", scrie Tăriceanu pe Facebook. 

El menţionează că apare o întrebare privind justificarea pentru acest număr uriaş de interceptări. 

"Statistica prezentată astăzi este încă un indiciu al problemelor majore din sistemul de Justiţie. Este încă un episod din serialul din ultimele săptămâni care a dărâmat toate miturile construite în ultimii ani. În spaţiul public, au fost ridicate multiple întrebări şi redau doar câteva. Cum este posibil ca şefii instituţiilor de forţă să fie prezenţi, în noaptea alegerilor, în casa unui om politic, participant la respectivele alegeri? Au fost folosite documente din arhiva SIPA pentru a şantaja magistraţi sau nu?", arată Călin Popescu-Tăriceanu. 

Potrivit acestuia, ALDE, ca partid liberal, are datoria să acţioneze pentru a responsabiliza actorii din sistemul de justiţie, astfel încât să existe garanţia respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. 

"De aceea, susţin că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor, o lege care să prevină excesele din sistemul judiciar. Este o garanţie că magistraţii vor acţiona cu mai multă atenţie la drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este un pas spre însănătoşirea sistemului de Justiţie din România", conchide Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel