Legea offshore, resurse Marea Neagră. Liviu Dragnea: Ne vom lupta cu orice risc. Inacceptabil

Bogdan Bolojan / 04 iul 2018 / 16:16 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut astăzi precizări referitoare la legea offshore, care ar da drumul la exploatarea resurselor importante de gaze naturale din Marea Neagră ce aparțin României. 

Șeful PSD spune că trebuie găsit un echilibru pentru ca investiția să fie realizată, însă este imperios necesar ca în lege să fie prevăzută o cantitate de gaze care să rămână în România. 

"Noi trebuie să luăm niște decizii foarte importante în aceste zile. Cred că trebuia pusă întrebarea de ce a ajuns legea la noi în această formă. Trebuie să avem curajul să găsim echilibrul între interesul nostru, de a obține avantaje pentru țară și interesele companiilor care vor să investească și să facă profit. Printre alte lucruri ne interesează ca o importantă cantitate de gaze să rămână și în România. La asta nu se poate ceda și ne vom lupta cu orice risc. Este foarte important să punem în lege o cotă serioasă din gazele extrase Marea Neagră care să fie vândută transparent pe piața din România. Este o șansă pe care nu o putem pierde. Nimeni nu poate ierta pe nimeni dacă gazele tranzitează teritoriul românesc și ajută la dezvoltarea altor țări. Va fi un vot curănd și trebuie să găsim echilibrul corect pentru ca investiția să se facă," a spus Liviu Dragnea.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22