Legea anti-risipă, adoptată de Guvernul Franței

Crişan Andreescu / 11 iul 2019 / 09:27 Salveaza PDF Comentarii
Bunuri nealimentare în valoare de peste 650 de milioane de euro, rămase nevândute, sunt distruse în fiecare an în Franţa
Bunuri nealimentare în valoare de peste 650 de milioane de euro, rămase nevândute, sunt distruse în fiecare an în Franţa

Guvernul Franţei a adoptat legea anti-risipă. Astfel,   începând din 2021, este interzisă distrugerea produselor nealimentare noi nevândute.

"Magazinele, întreprinderile şi depozitele nu vor mai avea voie să distrugă haine, încălţăminte, jucării, electrocasnice, produse cosmetice sau alte mărfuri rămase pe stoc.

Cifrele arată că bunuri nealimentare în valoare de peste 650 de milioane de euro, rămase nevândute, sunt distruse în fiecare an în Franţa.

Pentru viitor, tot ce rămâne nevândut va fi donat, dezmembrat în piese ce pot fi folosite pentru fabricarea altor obiecte, transformat în materie primă sau reciclat, potrivit noii legi, care urmează să fie dezbătută şi votată acum de Parlament, potrivit romania-actualitati.ro.

Ideea de a lăsa agenţii economici să aleagă în ce fel vor proceda cu marfa nevândută şi de a nu-i obliga să îşi doneze produsele, are puterea de a linişti mai ales mărcile de lux, care se temeau de apariţia unei pieţe paralele, care să vândă aceste lucruri la preţuri mici.

În aceeaşi lege, guvernul francez declară război materialelor plastice.

Obiectivul asumat este de 100% plastiv reciclat până în 2025, în paralel cu interzicerea producţiei de obiecte din plastic de unică folosinţă şi îmbunătăţirea colectării selective a deşeurilor."

Vezi și: Gavrilescu: Trebuie să scoatem de pe piaţă cele cinci produse de unică folosinţă,dar nu putem face asta singuri

 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28