EXCLUSIV  Lege offshore. Cătălin Niţă (Federaţia Patronală Petrol şi Gaze): Inadmisibil ca după atâția ani de UE să se întâmple așa ceva!

UE
UE

Cătălin Niţă, director executiv Federaţia Patronală Petrol şi Gaze, a vorbit în cadrul evenimentului ”Noua strategie energetică, o provocare pentru jucătorii din piață. Ce câștigă consumatorul?”, eveniment organizat de DCBUSINESS.

"S-a vorbit foarte mult despre importanța fiecărui producător de energie în parte. Vreau să vorbesc despre importanța segmentului petrol și gaze în general. La nivel european, sectorul de petrol și gaze asigură 67% din mixul energetic. (...) La nivel de UE, industria de petrol și gaze angajează 1,1 milioane de oameni. (...) Sectorul de gaze este foarte important. Gazul are șansa să devină combustibilul viitorului în sensul în care poate fi ușor eficientizat prin tehnologii deja cunoscute, dar încă nu atât de dezvoltate. S-a vorbit și despre investiții. Pentru a menține nivelul de consum pe care îl avem astăzi în țară de hidrocarburi, trebuie să vorbim și de investiții. Sunt investiții destul de serioase și pe uscat, dar și pe mare care nu pot fi neglijate.

Avem un discurs, în industrie, aproape obsesiv-repetitiv în ultimele luni din cauza dezbaterilor aprinse pe legea offshore. De fiecare dată spunem că ne trebuie stabilitate și predictibilitate în cadrul legislativ! Nu ne vom opri să spunem acest lucru până nu vedem rezultate. Este inadmibil ca după atâția ani de Uniune Europeană și după atâția ani de democrație, noi în continuare să spunem ceva și să facem cu totul altceva, să schimbăm regulile în timpul jocului. Trebuie să ne asumăm o maturitate economică și legislativă și să ne ținem de ea”, a zis Cătălin Niță.

Iată dezbaterea:


Evenimentul, care a avut loc la Crowne Plaza Hotel, a strâns cei mai importanți jucători din domeniul energiei. "Noua strategie energetică, o provocare pentru jucătorii din piață. Ce câștigă consumatorul?" a fost tema dezbaterii care i-a adus, în același loc, pe ministrul Energiei, Anton Anton, trei secretari din acelați minister: Dorel Vișan, Robert Tudorache, Andrei Petrișor Maioreanu.

Este primul eveniment DCBusiness, site care face parte din trustul DC Media Group, alături de DCNews.ro, abia lansat pe piața media ce se ocupă de domeniul economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel