EXCLUSIV  Lege care nu îl lasă pe Dragnea să fie premier. Gorghiu: STRIGĂTOR LA CER

Conform Legii nr 90/ 2001, Art. 2, Liviu Dragnea nu poate să fie membru al guvernului după 11 decembrie în cazul în care PSD va câștiga alegerile. Amintim că DC News a fost primul site de știri care a menționat această lege.

Alina Gorghiu a spus că este strigător la cer ca PSD să modifice această lege de dragul lui Liviu Dragnea.

"Să ajungi tu, partid mare, cu pretenții, să speri ca după alegeri să modifici o lege doar ca domnul Dragnea să poată fi premier al României... mi se pare mult. Să ajungi să faci legi pentru un singur om... mi se pare strigător la cer", a zis Alina Gorghiu la interviurile DC News Live.

 Răspunsul integral la minutul 27:

[citeste si]

Conform Legii nr 90/ 2001, Art. 2, Liviu Dragnea nu poate să fie membru al guvernului după 11 decembrie în cazul în care PSD va câștiga alegerile.

"Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1)", se arată în Legea nr 90/2001.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

Amintim că un complet de 5 judecători, condus de Livia Stanciu, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel