Lavrov: Ucraina nu e pregătită să intre în NATO

Lavrov: Ucraina nu e pregătită să intre în NATO
Lavrov: Ucraina nu e pregătită să intre în NATO

Aderarea Ucrainei la NATO va submina relațiile Alianței cu Rusia, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.

Ucraina nu este pregătită să devină o țară membră NATO, nu va aduce nimic util Alianței, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov în emisiunea Voskresny Vecher, de pe Channel One.

"Se pare că de fiecare dată linia pe care ar trebui să o apere se deplasează mai spre est. Acum, s-a apropiat deja de Ucraina. Ei vor să atragă și această țară în interiorul Alianței. Este clar pentru toată lumea că Ucraina nu este pregătită.și nu va aduce nicio contribuție la întărirea securității NATO”, a spus ministrul de externe.

Aderarea Ucrainei la NATO va afecta serios relațiile dintre Rusia și NATO, a spus el.

„Acest lucru va submina cu adevărat relațiile cu Federația Rusă, deoarece va fi o încălcare gravă a obligațiilor asumate de președinții SUA și ai altor state membre ale alianței”, a spus Lavrov.

"Lăsați-i să se consoleze spunând că este o alianță defensivă. Nu ne ușurează lucrurile. Linia de apărare s-a apropiat deja de noi", a subliniat înaltul diplomat.

CITEȘTE ȘI   -  Mircea Geoană a prezentat propunerile NATO pentru Federația Rusă

Cereri la NATO și OSCE

Rusia trimite cereri către NATO și OSCE, cerând să explice dacă intenționează să respecte angajamentele cheie în materie de securitate, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.

„Astăzi, trimitem o solicitare oficială colegilor noștri din țările Alianței și OSCE, prin intermediul Ministerului de Externe, cu o solicitare presantă de a explica cum intenționează să-și îndeplinească angajamentul de a nu-și consolida securitatea în detrimentul securității altora”, a mai spus Lavrov.

"Dacă nu planifică acest lucru, atunci ar trebui să explice de ce?! Aceasta va fi întrebarea cheie în stabilirea propunerilor noastre ulterioare pe care le vom raporta președintelui rus Vladimir Putin", a adăugat Lavrov.

Pe 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a publicat proiectele de acorduri între Moscova și Washington privind garanțiile de securitate și măsurile pentru asigurarea securității Rusiei și a statelor membre NATO. Măsurile propuse includ garanții că NATO nu va avansa spre est și nu va accpeta Ucraina în Alianță.

Pe 26 ianuarie, SUA și NATO au transmis Rusiei răspunsuri scrise cu privire la garanțiile de securitate ale Moscovei. Joi, Lavrov a spus că răspunsurile SUA nu au inclus nicio reacție pozitivă la problema principală, inadmisibilitatea extinderii ulterioare a NATO, scrie TASS.

CITEȘTE ȘI   -  Stoltenberg: NATO nu trimite trupe în Ucraina în cazul unei invazii ruse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel